Keresési találatok erre a cimkére: agrárpolitika

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

Videón a legújabb John Deere erdészeti gépek

Az idei Austrofoma erdészeti rendezvény egyik legjelentősebb kiállítója az ÖFORST Forsttechnik GmbH volt. A területen a látogatók a harvesterek és IBC 3 rendszerrel szerelt forwarderek mellett egy különleges vonszolót is láthattak.

Tovább >>>

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023
Támogatott tartalom

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023

A 2023-as AUSTROFOMA kiállításon számos STEYR traktort lehetett látni különböző feladatokat teljesítve: kiközelítés, csörlőzés, rakodás, aprítás, zúzás. 

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Új darugeneráció rönkszállításhoz a Palfingertől
Támogatott tartalom

Új darugeneráció rönkszállításhoz a Palfingertől

A kölcsönös bizalom szellemében, ügyfeleivel való szoros együttműködéssel a PALFINGER EPSILON-nak sikerült átvennie az előző darusorozata legjobb tulajdonságait, és ötvözni azokat a legújabb technológiai fejlesztésekkel.

Tovább >>>

A korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját

Romániában a korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját, az új sarokszámokat kedden ismertette Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

A Komatsu Forest az erdészeti gépek villamosítására összpontosít

A Komatsu Forest egy teljesen új fejlesztési részleget épít fel, amely az erdészeti gépek villamosítására összpontosít – hívja fel a figyelmet a Lesprom.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

Kiégett egy fakitermeléshez használt munkagép (+KÉPEK)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt Doosan kotrógép Zala vármegyében – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót
Támogatott tartalom

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót

Június 12-én tart erdészeti gépbemutatót a Technitrade Kft. a Zala vármegyei Beleznán, ahol egy VIMEK 404SE gyérítési harvester mutatkozik be egy lombos állomány gyérítésében.

Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>