Hagyomány-kultúra kategória cikkei

Két erdészeti technikum is a legjobb 100 között

Megjelent a 2023-as technikumi rangsor, a TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A listában két erdészeti technikum is helyet kapott; a soproni és a mátrafüredi.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Idén is karácsonyfavásárt tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. a hagyományokhoz híven karácsonyfavásárt tart a társaság központjában, Nagykanizsán. Az érdeklődők nordmann, ezüst, luc és erdeifenyő közül válogathatnak.

Tovább >>>

Állásbörze erdőmérnököknek - állami erdőgazdaságokkal, nemzeti parkokkal és az Agrárkamarával

December 5-én és 6-án tart állásbörzét a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, ahol több állami erdőgazdaság, nemzeti park, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz.

Tovább >>>

A Soproni Egyetem is alapító tag lett a Természetpozitív Egyetemek Szövetségében

A Soproni Egyetem is alapító tagja lett a „Természetpozitív Egyetemek Szövetségé”-nek. Az egyetemek ezen globális hálózatát az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) az Oxfordi Egyetemmel együttműködve indította el annak érdekében, hogy támogassa a természet-helyreállítás előtérbe helyezését a felsőoktatási szektorban. Az úgynevezett „Nature Positive Universities Alliance” hálózatban jelenleg a Soproni Egyetem az egyetlen magyar regisztrált felsőoktatási intézmény.

Tovább >>>

Ismét a soproni erdész diákok képviselik az országot

Ezúttal is a soproni Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola diákjai képviselhetik hazánkat az Ifjúsági Erdész Eb-n.

Tovább >>>

Ausztrália mindent vitt - Bred De Losa az egyéni világbajnok

Rendkívül fordulatos, izgalmas versenyt hozott október 29-én este a STIHL Timbersports egyéni Világbajnokság Svédországban. A sportfavágás legnagyobb legendája, az új-zélandi Jason WynYard, az amerikai sztár, Matthey Cogar, és az előző nap megrendezett csapat VB-t is megnyerő Brad De Losa hatalmas csatát vívott hat versenyszámban. Végül egy szenzációs Hot Saw-val a 45 éves ausztrál diadalmaskodott 3000 néző előtt a Partille Arénában.

Tovább >>>

Csapatban Ausztrália nyert, a magyar válogatott 16. lett - STIHL Timbersports Világbajnokság 2022

Bár az időmérőket követően még a 14. volt, végül a 16. helyen végzett a Juhász István, Strúbel József Dedi, Strúbel Bence, Hamvasi Ferenc összeállítású magyar sportfavágó válogatott az október 28-i, svédországi STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyében, amit a sorozatban triplázni tudó, félelmetes erejű Ausztrália csapata nyert meg.

Tovább >>>

Itt nézheted élőben a magyar sportfavágókat a STIHL Timbersports VB-n

 

19 órakor kezdetét veszi Svédországban a STIHL Timbersports Világbajnokság, ahol a magyar válogatott is fűrészt és fejszét ragad. Juhász Istvánnak, Strúbel József Dedinek, Strúbel Bencének és Hamvasi Ferencnek a képernyők is lehet szurkolni az alábbi Youtube videó közvetítésben.

Tovább >>>

Több mint kétmilliárd forintból fejleszti digitális infrastruktúráját a Soproni Egyetemen

Fejleszti digitális infrastruktúráját 2,255 milliárd forintos európai uniós támogatásból a Soproni Egyetem. A felősoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2026-ig megvalósuló beruházásban az oktatással kapcsolatos minden működési folyamatot újraterveznek a digitalizáció és az automatizáció szem előtt tartásával.

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

Gyászol a szakma: elhunyt Csendes József okleveles erdőmérnök

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Csendes József, a Heves Megyei Kormányhivatal erdészeti osztályának vezetője 2022. október 19-én, tragikus hirtelenséggel 61 éves korában elhunyt - adta hírül a szomorú hírt a Heves Megyei Kormányhivatal.

Tovább >>>

Ezúttal is számos erdészt tüntettek ki október 23. alkalmából (+KÉPEK)

Ahogy az már megszokott, az agrárminiszter ezúttal is erdészeket tüntetett ki az október 23-i megemlékezés alkalmából. 

Tovább >>>

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Kihirdették a magyar sportfavágó válogatott keretet

Összeállt a 2022-es STIHL Timbersports nemzeti válogatott, a délután folyamán hivatalosan is kiderült, hogy kikből áll majd az október 28-i és 29-i, svédországi Világbajnokságra készülő magyar sportfavágó keret.

Tovább >>>

<< < 2. / 59. oldal > >>