Keresési találatok erre a cimkére: vadászati kultúra

Remekeltek a Vérteserdő képviselői a lőbajnokságon

A gyenesdiási Sportlőtércentrumban rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulóját, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

Tovább >>>

Hamarosan megépül a világ legmagasabb, fából készült szélturbinája

A svéd, „Modvion” nevű startup építi a világ legmagasabb, fából készült szélturbináját, amely idén készül el – hívja fel a figyelmet az itbusiness.hu. Azért építik ebből az anyagból, mert a fa – fajsúlyarányosan – erősebb, mint az acél, és nem problematikus az újrahasznosítása.
 

Tovább >>>

10 cég, több mint 11 milliós bírság – Lecsaptak a Nébih faanyagellenőrei

A Nébih faanyagellenőrei 10 cégből álló hálózat „faanyag-szőkítési tevékenységét” szüntették be.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Ezeken a helyszíneken rendeznek vármegyei és regionális vadásznapokat 2023-ban!

A nyaranta megrendezett vármegyei és regionális vadásznapok az Országos Magyar Vadászkamara legnagyobb, vadászokat és civileket egyaránt megszólító rendezvényei, amelyeket jellemzően a vármegyei területi szervezetek, illetve a vadászszövetségek szerveznek.

Tovább >>>

2023-ban csökkenhet a faipari cégek száma?

Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.

Tovább >>>

50 ezres erdővédelmi bírságot szabtak ki Heves vármegyében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán teszi nyilvánossá a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzések során feltárt jogsértéseket. Heves vármegyében már a sokadik büntetést rótta ki a hatóság.

Tovább >>>

Bevezették az árplafont a tűzifára Romániában

Korlátozzák a tűzifa és más fűtésre használt faanyagok árát Romániában: erről szerdai ülésén fogadott el sürgősségi rendeletet a bukaresti kormány.

Tovább >>>

A megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett

A fák régóta ismertek arról, hogy a szén-dioxid légkörből való kivonásával védik az embert az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaitól. Egy új kutatás azonban azt is megállapította, hogy a megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett.

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Gyorsan és könnyedén válna meg erdejétől? Nyűg az osztatlan közös? A megoldás a Moritz Holz!

A magyar piacon új szereplőként, de több évtizedes németországi tapasztalattal keresi partnereit a Moritz Eis Kft., amely gyorsan, a határidők precíz betartásával, korrekt feltételekkel vásárol erdőket az ország minden táján – akár osztatlan közös területeket is. A magyar tulajdonú cég emellett rönkkereskedelemmel is foglalkozik hidat képezve a hazai és a németországi piac között.Tovább >>>

Ajánlattételi felhívás - Tölgy fűrészipari rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt.

Kocsánytalan tölgy fűrészipari rönk értékesítésére tett közzé ajánlattételi felhívást az Ipoly Erdő Zrt., amelynek részleteit alább olvashatja. A kép illusztráció!Tovább >>>

Új, magyar megoldás a dráguló, illetve hiányzó fenyő épületfa kiváltására

Az építőanyag-árak robbanásszerű drágulását a családi kassza éppúgy megérzi, akár a nemzetgazdaság. Ezen belül is kiemelkedik a csaknem száz százalékban importból származó fenyő alapanyagok áremelkedése és beszerzési nehézségei, amelyek kritikus függőséget okoznak az építőiparban. A Soproni Egyetem tervezett kutatásának fő célkitűzése ennek a kitettségnek a csökkentése: az import fenyő helyettesítése hazai, minőségben egyenrangú lombosfa-alapanyaggal.Tovább >>>

Módosult hazánk ASP mentesítési terve

A 2/2021. számú országos főállatorvosi határozat megjelenésével 2021. szeptember 22-től módosult Magyarország ASP felszámolására vonatkozó mentesítési terve. Az uniós és hazai jogszabályokkal, dokumentumokkal egyaránt harmonizált tervbe beépültek az elmúlt másfél év gyakorlati tapasztalatai, s ezeket figyelembe véve a jövőben többek között kevesebb és egyszerűbb adminisztrációs feladat hárul majd a mentesítési munkában résztvevőkre. Tovább >>>

Megvan, hogy ki képviseli a Bakonyerdőt az Év Erdésze versenyen

A Bakonyerdő Zrt. erdészei július végén Huszárokelőpusztán mérték össze tudásukat, hogy eldőljön ki képviseli az erdőgazdaságot a 2021. évi országos „Év Erdész” verseny döntőjében. Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>