Keresési találatok erre a cimkére: sertés

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

„Az erdész szakma nem egy múltból itt maradt, már meghaladott szakterület.”

Az erdőterület növelése és a meglévő erdők tudatos kezelése kulcsszerepet játszik Magyarország klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósulásában – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlésén, Zánkán.

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Szakmai konferenciát szerveznek a városi erdők komplex kérdéseiről

Június 8-án rendezik meg a Városi erdők Budapesten című konferenciát. 

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Álláshirdetés – Gépkezelőt keres a Zalaerdő Zrt.

A ZALAERDŐ Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetébe munkatársat keres mezőgazdasági, erdészeti gépkezelői munkakörbe.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Tovább >>>

Jánosi Kristóf képviseli a Zalaerdőt az országos versenyen

Május elején tartották meg az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Az Év Erdésze 2023” elnevezésű szakmai verseny helyi fordulóját az Olgamajori Vadászkastélynál, amelyen a Zalaerdő Zrt. öt erdészetének húsz erdésze mérte össze tudását.

Tovább >>>

Hajdúhadházi erdész képviseli a Nyírerdőt az országos versenyen

A Nyírerdő Zrt. a Fehérgyarmati Erdészet területén, a Bockerek-erdőben rendezte meg az „Év erdésze” országos verseny válogatóját – tájékoztat az erdőgazdaság.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Agrárkutatók ismerkedtek meg az erdőgazdaság munkásságával

A Kelet-Mecsekben vendégeskedett a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságának Agrártudományok Szakbizottsága, amely az Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottság és a Mecsekerdő Zrt. meghívásának tett eleget.

Tovább >>>

Erdészek és rendőrök közösen lépnek fel erdeink védelméért

Újabb négyoldalú megállapodás született az ország legnagyobb megyéjében. 

Tovább >>>

Agrár-erdészet a gyakorlatban: málnatermesztés a nemes nyár ültetvényben

A munkaerőhiány mellett a klimatikus változások is nehezítik hazánk területén az árutermelő málnatermesztést. A MATE Kertészettudományi Intézet Gyümölcstermesztési Kutatóközpont Fertődi Kutatóállomásán napjaink meteorológiai szélsőségeinek kiküszöbölésére technológiai kísérletekben, árnyékolási rendszerekben, agrárerdészeti módszerekkel keresik a megoldást a szélsőségek tompítására. Nemes nyár klón alkalmazásával kedvezőbb mikroklíma teremthető az ízletes gyümölcs fejlődéséhez.

Tovább >>>

Majdnem száz önkéntes csatlakozott a Nyírerdő faültetési programjához

Több mint nyolcvan városlakó vett részt pénteken, Nyíregyházán, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett önkéntes faültetésen. 

Tovább >>>

<< < 4. / 54. oldal > >>