Keresési találatok erre a cimkére: induló gazda támogatás

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

Az SSAB és a Ponsse Plc egyesítette erőit egy olyan partnerség jegyében, amelynek részeként az SSAB 2026-tól fokozatosan fosszilis mentes acélt szállít a Ponsse számára – hívja fel a figyelmet a gyártó.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

Tűzifagyűjtési lehetőséget kínál a lakosoknak a TAEG Zrt.

Az energiapiacon kialakult helyzet miatt a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. lehetőséget biztosít a kistérség lakosságának ágfa, vékony tűzifa és felkészítő tűzifa gyűjtésére.

Tovább >>>

Gyanús volt a hirdetés, a vásárló buktatta le a tűzifacsalókat

Egy tűzifavásárló kérte az EUTR hatóság segítségét abban, hogy utánajárjon egy tűzifa-hirdető megbízhatóságának. A bejelentőnek a Nébih egy korábbi, tűzifacsalásokról szóló cikke alapján vált gyanússá a hirdető magatartása, aki szokás szerint mielőbbi utalást kért, viszont alig akart magáról adatokat megadni, majd amit megadott, arról később kiderült, hogy nem a sajátja. A szemfüles vásárlónak köszönhetően a Nébih azonnal töröltette a csaló hirdetését, adatait pedig felvette a feketelistára.

Tovább >>>

A PONSSE eladta oroszországi leányvállalatát

A PONSSE eladta Oroszországban és Fehéroroszországban szolgáltatásokat nyújtó 000 PONSSE nevű leányvállalatának összes részvényét, erről az adásvételi szerződést június 28-án írták alá - közölte a svéd gyártó hivatalos sajtóközleményében. A PONSSE helyi tevékenységét ezt követően az OOO Bison cég látja. Az orosz vállalat Alekszej Voronkevics tulajdona, akinek Dormashimport nevű cége 2007 óta felel a PONSSE erdészeti gépek kiskereskedelméért Oroszország keleti részein.

Tovább >>>

Online mutatják be a Ponsse legújabb termékeit

A Ponsse kiváló új termékeket hoz forgalomba a fenntartható fakitermelés termelékenységének javítása érdekében. Az új megoldásokat az ügyfelekkel közösen, az ő igényeiknek megfelelően fejlesztettük ki. A PONSSE Scorpion Giant fakitermelő és a PONSSE Mammoth szállító ergonómiáját és termelékenységét tekintve megfelel a modern erdőgazdálkodás legmagasabb követelményeinek.

Tovább >>>

Átadták a 18 000. PONSSE erdészeti gépet

Kigördült a 18 000. PONSSE erdészeti gép a finnországi Vieremä település gyárából – osztotta meg a sikertörténetet a forgalmazó. A forwarder nem pihen sokáig raktárban: a PONSSE Elk Franciaországban fogja járni az erdőket.

Tovább >>>

Hiány van újrahasznosítható papírhulladékból, de van megoldás

Az ellátási láncok elapadása miatt hiány alakult ki újrahasznosítható papírból. A kihívásra adott válaszokról – például az ital- és élelmiszercsomagoló kartonok begyűjtésének és újrafelhasználásának hatékonyabbá tételéről, és a papír kéztörlők visszagyűjtésének szemléletformáló erejéről is beszélt Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója a Tork március 23-án a SIRHA Budapest kiállítás keretében megtartott sajtóeseményén.Tovább >>>

Több mint tízezer tűzifahirdetést ellenőrzött a Nébih

2021-ben az előző évinek csaknem az ötszörösét, azaz összesen 12 ezer darab fatermék – elsősorban tűzifa – eladását célzó hirdetést ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR szakemberei. A hirdetések túlnyomó részét a közösségi média csatornáin tették közzé, melyeknek a 84%-a bizonyult jogszerűtlennek. Az egyéb sajtóorgánumokon publikált hirdetések esetében ez az arány – bár szintén nem elhanyagolható, de – lényegesen kedvezőbb, mindössze 24% volt. Tovább >>>

Kipróbáltuk az online vadkárkalkulátort - tényleg egyszerű a használata!

Egyszerűen, a terepen használható, szakmailag minden igényt kielégítő, a hivatalos vadkárfelmérési útmutatón alapuló vadkár-kalkulátor szolgáltatással segíti a gazdálkodók és a vadászatra jogosultak munkáját – és legfőképpen megegyezését - a Vadkárszakértők Nonprofit Kft. Az ötletgazdával, Varga Zoltán igazságügyi szakértővel egy Komárom-Esztergom megyei területen teszteltük le az online programot. A becslés során sok kérdésemre kaptam választ, a végeredmény pedig egy nagyon hasznos, részletes, a megegyezésben tényleg segítő összesítő lap lett. Gribek Dániel cikke.Tovább >>>

Több mint 100 kg tölgymakkot loptak a magánerdőből

Az encsi járőrök egy felsővadászi családot értek tetten és fogtak el, akik 108 kilogramm erdei tölgymakkot szedtek fel, és zsákoltak be. A rendőrség büntetőeljárást indított velük szemben.Tovább >>>

Ezért kell körültekintőnek lenni, ha neten vásárolunk MTZ traktort

A Debreceni Járásbíróság október 11-én hirdetett ítéletet abban az ügyben, amelyben négy vádlott átvert öt sértettet, akik a pénzükért cserébe nem kaptak semmit, írja honlapján a Debreceni Törvényszék.Tovább >>>

Elültették a Hűségerdő első fáját

A Soproni Egyetem fontos vállalása volt az idei felvételi kampányban, hogy valamennyi idén felvett hallgatója tiszteletére fát ültet a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködésben. Az első fát szeptember 8-án, a II. ágfalvi felkelés évfordulóján ültették el. Tovább >>>

Átadták a 17 000. Ponsse erdészeti gépet

A PONSSE gyár vieremä-i gyártósoráról legördült a 17 000. Ponsse erdészeti gép. Az augusztus közepén gyártott PONSSE Elk a Kuusmoto Oy cégnél kezdi meg pályafutását.

Tovább >>>

1. / 9. oldal > >>