A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A tőzsdén jegyzett társaságok hírnevét 2022 májusában és júniusában vizsgálták, ami során összesen 16 847 finn magánbefektető válaszolt a felmérésre. A Reputation&Trust modell alapján az egyes vállalatok hírnevét egy 1-től 5-ig terjedő skálán értékelték. A Kone 4,13, a Ponsse 4,09 és a Vaisala 4,04 ponttal zárt, amelyek mindegyike kiváló eredményt jelent.

A felelősségvállalás és a hatékony menedzsment is befolyásolja a befektetési döntéseket

A felmérés azt is megmutatta, hogy az értékelést elsődlegesen a társaságok termékei és szolgáltatásai, a pénzügyek és a menedzsment jelentik. Megállapították ugyanakkor, hogy a felelősségvállalás is jelentős hatással van a befektetési döntésekre.

A Reputation&Trust felmérési modell nyolc dimenzión alapul: kormányzás, pénzügyi teljesítmény, vezetés, innováció, párbeszéd, termékek és szolgáltatások, munkahely és felelősség.