A PONSSE eladta oroszországi leányvállalatát

A PONSSE eladta Oroszországban és Fehéroroszországban szolgáltatásokat nyújtó 000 PONSSE nevű leányvállalatának összes részvényét, erről az adásvételi szerződést június 28-án írták alá - közölte a svéd gyártó hivatalos sajtóközleményében. A PONSSE helyi tevékenységét ezt követően az OOO Bison cég látja. Az orosz vállalat Alekszej Voronkevics tulajdona, akinek Dormashimport nevű cége 2007 óta felel a PONSSE erdészeti gépek kiskereskedelméért Oroszország keleti részein.

A PONSSE eladta oroszországi leányvállalatát

A társaságok nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció árát, de tájékoztatások szerint az eladásnak nincs jelentős hatása a Ponsse eredményére, és a Ponsse nem számol jelentős értékvesztéssel sem - közölték. A vállalat a most értékesítettet megszűnt tevékenységként könyveli el. A tranzakció egyébként várhatóan 2022. harmadik negyedévében zárul le, hiszen ahhoz a helyi versenyhatóság jóváhagyása szükséges. Mint azt a svéd gyártó közleményében kifejtette: a PONSSE oroszországi és fehéroroszországi értékesítése a nettó árbevételének nagyjából 20 százalékát tette ki a 2021-es pénzügyi kimutatások alapján. ponsse_elk 

A Ponsse egyébként oroszországi export- és szolgáltatási tevékenységét 2022. március 2. óta függesztette fel. Ezzel egyidejűleg az OOO Ponsse helyi alkatrész- és karbantartási szolgáltatásait leállította.