Keresési találatok erre a cimkére: HM VERGA Zrt.

Így készítsd fel kerti eszközeidet a tavaszi szezonra

Az elmúlt időszakban tapasztalt extrém hideg után az időjárás kezdi megmutatni tavaszias arcát, így elérkezett az idő arra, hogy elkezdjük megtervezni, miként hozzuk kertünket a legjobb formájába. A STIHL szakértői szerint mielőtt nekilátnánk az első kerti munkáknak, érdemes meggyőződni arról, hogy eszközeink biztonságosan használhatók-e és probléma nélkül tudták átvészelni a téli leállást. Tovább >>>

Az áttetsző fa és a fából épülő berlini felhőkarcoló - Érdekességek a nagyvilágból

Berlinben egy jelenleg még elég merésznek számító építészeti tervet valósíthatnak meg - írja a Telex. A Kreuzberg nevű városrészben Németország legmagasabb faépítményét húzhatják fel, a 98 méteres épületbe közösségi terek és lakások is kerülnének majd.

Tovább >>>

Meglepő mértékben változott a fűrészáru árfolyama

A fűrészáru (lumber) határidős árfolyama az elmúlt fél évben csaknem négyszeresére emelkedett, ami nem kis meglepetést okozott az árupiacon. Az ár az elmúlt hetekben a korábbinál magasabb szinten stabilizálódott.

Tovább >>>

Egészen elképesztő bútorgyár épül Norvégiában

A The Plus névre hallgató, a tervek szerint szén-dioxid-mentes gyár a norvég erdők mélyén, Magnor falu mellett épül. A megbízó a skandináv Vestre cég, a tervező a dán sztárépítész által vezetett BIG (Bjarke Ingels Group). Minderről a Forbes számolt be honlapján.

Tovább >>>

Köbméterenként 1620 euróért kelt el a legdrágább rönk az osztrák iparifa-árverés

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg január 27-én a nyílt iparifa-árverést az Alsó-Ausztriai Heiligenkreutzi Apátságban. Összesen 752 törzs (15 fafajból), 652 tömörköbméter iparifát kínált fel 110 erdőgazda és erdészet az előírás szerinti értékbecslés után a faanyagvevők számára. 15 törzs esetében célloztak meg 1000 EUR feletti köbméterenkénti árat.

Tovább >>>

A szlovák fafeldolgozók az erdőgazdálkodás és faipar támogatását kérik az új kormánytól

A Szlovák Köztársaság Fafeldolgozóinak Szövetsége felajánlotta együttműködését a hamarosan megalakuló kormánynak annak a programtervezetnek a kidolgozásában, amely működésüket, további tevékenységüket szabályozná. A szövetség vezetői és dolgozói üdvözlik, hogy a most alakuló kormánykoalíció programjában szerepel a szlovák erdőgazdálkodás és fafeldolgozó ipar észszerűsítése, a szlovák gazdaságba való intenzívebb bekapcsolása.

Tovább >>>

Fával váltanák ki a kőolajat a vegyiparban

Egészen meghökkentő kutatással állt elő egy belga kutatócsoport, melyben azt taglalják, hogy miként tudná a fa leváltani a vegyiparban a mai napig széles körben használt kőolajat. Az ötlet elsőre furcsának tűnik, de a tudósok szerint a dolog nemcsak megvalósítható, hanem költséghatékonyabb és kevésbé környezetszennyező is a jelenlegi megoldásoknál – írja az EurekAlert.

Tovább >>>

Faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be Dél-Korea

Dél-Korea faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be az illegális fakitermelések visszaszorítására - tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Tovább >>>

Kockázatosnak minősítették a magyar faanyagot az ázsiai márványospoloska miatt

Az ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys) behurcolásának megakadályozására érdekében szigorított intézkedéseket vezetett be az ausztrál növényvédelmi hatóság 2019. szeptember 1. és 2020. május 31. közötti időszakra. Az intézkedés – számos európai országgal együtt – Magyarországot is érinti.

Tovább >>>

A golyós fegyver vásárlásának 7 buktatója – Interjú és könyvbemutató Kecskés Róberttel

Tavaly decemberben megjelent Kecskés Róbert tollából "A golyós fegyvervásárlás 7 buktatója" című könyv, ami a hazai vadászati szakirodalomban hiánypótló alkotás, hiszen ilyen, az átlagos vásárlót segítő művel eddig nem találkozhattunk. Ennek kapcsán beszélgettünk a szerzővel könyvéről, és persze a megíráshoz vezető útról is.

Tovább >>>

A szervezett bűnözés elleni ügyészség vizsgálódik a Schweighofer romániai üzemeinél

Közbeszerzési csalás, adócsalás, tisztességtelen verseny és illegális fakitermelés gyanújával rendelt el házkutatást a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerdán az osztrák Holzindustrie Schweighofer faipari cég romániai üzemeinél és bukaresti központjánál.

Tovább >>>

Mesekönyv készült a lillafüredi kisvasútról - Nyerj Te is egy példányt!

Kisvonatozni mesés! Ez a gondolat indította útjára azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen megszületett a „Kispöfögők” mesekönyv-sorozat és annak első kötete, a „Miki és a lillafüredi kisvasút” című kiadvány. 

Tovább >>>

Bemutatták az Agrárerdészet című szakmai könyvet

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik fontos eszköze lehet a több évszázados hagyománnyal rendelkező agrárerdészeti termelési kultúra alkalmazása Magyarországon - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Tovább >>>

Az Egyesült Államokban 13 éve nem volt ennyire drága a fűrészáru

Tizenhárom éve nem kereskedtek olyan drágán a chicagói kereskedelmi tőzsdén (CME) a fűrészáru (angolul lumber) termékekkel, mint most - írja a napi.hu. Az észak-amerikai piacon mintegy 260 köbméternyi fát legutóbb 2005 márciusában kötötték 410 dollárnál drágábban. Most pénteken pedig már 425 dollárért is történt kötés, miközben januárban még 304 dollárnál járt az árfolyam.

Tovább >>>

A MEVME utolsó elnökéről adott ki könyvet a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. könyvet adott ki Inokai Balázs szerkesztésében. A "Vitéz Szekeres Károly a MEVME utolsó elnökének élete" című kiadvány a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesületének és vezetőjének állít emléket.

Tovább >>>

<< < 2. / 6. oldal > >>