Keresési találatok erre a cimkére: HM VERGA Zrt.

Nyerj könyvet a fa alá! - Karácsonyi villámjáték az Erdő-Mezővel

Játssz az Erdő-Mezővel és nyerd meg a Park Kiadó legújabb könyvét. A helyes választ adók között 2016. december 14-én kisorsolunk 5 db "A fák titkos élete" című könyvet. A kiadvány értéke: 3490 Forint. Beküldési határidő: 2016. december 13., éjfél.

Tovább >>>

Földünk ipari fái - Előrendelési akció az új szakkönyvre!

Decembertől kapható, de az Erdő-Mező honlapján november 30-ig már kedvezményesen előrendelhető a "Földünk ipari fái" című, egyedülálló kézikönyv, amely mintegy 200 különböző faanyagot mutat be 1300 fotóval erdészeti és faipari szakemberek és a fát szerető műkedvelők számára. Az ERFARET Nonprofit Kft. kiadásában megjelent könyvet jól használhatják az asztalosok, fafaragók és szakképző intézmények, mint műszaki kézikönyvet és oktatási szemléltetőeszközt.

Tovább >>>

Erdészeti gépek, Erdőhasználat - Új műszaki tankönyvek az NymE Erdőmérnöki Karán

Új műszaki tankönyveket mutattak be a 2016-os innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállításon. Az Erdészeti gépek és az Erdőhasználat című köteteket most az Erdő-Mező is bemutatja.

Tovább >>>

A környezetvédők leállíttatnák a Schweighofer termékeinek forgalmazását

A Schweighofer osztrák fafeldolgozó cég termékei forgalmazásának leállítását kéri a romániai piacon is jelen lévő barkácsáruházaktól egy környezetvédelmi aktivista, aki online petíciót indított a cél érdekében.

Tovább >>>

STIHL, Logosol, Guntamatic – A Construma és társkiállításain jártunk (KÉPEK)

Néhány képen keresztül bemutatjuk, mi mindent is lehet látni az idei Construma, ConstrumaKert, RENEO és Ligno Novum kiállításokon. Az április 10-ig tartó rendezvényeken a Hungexpo területén több erdészeti és faipari vonatkozásból is ismert vállalat is jelen van, többek között a STIHL, a Tempel Kft., a Logosol, a Guntamatic. Erdő-Mező képgaléria és fotós tudósítás.Tovább >>>

Vadászat Erdélyben - Könyvbemutatót tartanak Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Városi Könyvtár könyvbemutatót tart április 7-én, csütörtökön, 18 órától. Rákosi Gyula "Vadászat Erdélyben" című kötetét Moraru Norbert Péter ismerteti, a házigazda Simó Márton író lesz.

Tovább >>>

Lignin alapú szénszálas technológia? - Zöld termékek erdészeti nyersanyagokból

Az előrejelzések alapján az erdészeti nyersanyagok és a hulladék termékek nagyon fontossá válnak a jövő klímatudatos gyártási folyamatában. A környezetbarát szénszálak, bioműanyagok, szintetikus üzemanyagok és a beszélő digitális csomagolás csak néhány azon jövőbeli termékek közül, amelyeket a Nemzetközi Faipari Biofinomító Hét (International Wood Biorefining Week) nevű rendezvényen mutatnak majd be. Az esemény 2015. május 24. és 26. között, Stockholmban lesz.

Tovább >>>

Pro Wood klaszter: elégedettek az eredménnyel

A Pro Wood névre keresztelt regionális faipari klaszter első uniós támogatásból megvalósított programját mutatták be munkaülés keretében a sepsiszentgyörgyi Bástya kávézóban. A kezdeményezők és lebonyolítók szerint jól költötték el az elnyert pénzt, hiszen nem csupán a klaszter faiparban érdekelt tagjainak együttműködése lett szorosabb, hanem közös piaci megjelenést is megvalósítottak.

Tovább >>>

Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

Súlyos közúti baleset történt vasárnap este Râmnicu Sărat mellett. A CSU Târgoviște kézilabdacsapatát szállító mikrobusz az út szélén állomásozott, amikor egy fűrészárut szállító kamion belehajtott, a 13 személyt szállító mikrobuszt pedig felborította.

Tovább >>>

EXPOBOIS 2016 - Jövőre még rangosabb faipari és erdészeti kiállítás lesz Franciaországban

A SYMOP (Francia Gép- és Gyártástechnológiai Egyesület) és a Deutsche Messe egyesíti az erőit az EXPOBOIS - Franciaország vezető faipari kiállításának - lebonyolításához. A már régóta létező és elismert bemutatót 2016. szeptember 27. és 30. között először szervezik meg közösen a párizsi Villepinte kiállítási központban.

Tovább >>>

Ha folytatódik a szárazság, a bükk visszaszorul és a kocsánytalan tölgyesek veszik át a területet

Hetek óta extrém hőségben élünk, kevés a csapadék, nagy a szárazság, ami nemcsak az embereket, de a növényeket és az állatokat is megviseli. Többen mondják, 20-30 éwel korábban nem volt rá példa, hogy ilyen hosszú ideig, tartósan 35 fok körüli hőmérséklet lett volna . Mi ennek az oka? - tette fel a kérdést a zaol.hu regionális portál.Tovább >>>

Romániában és Erdélyben vett erdőket az Ikea

Az Ikea csoport 33 600 hektár erdőt vásárolt: a Kárpátok keleti és déli oldalán fekvő Botosani, Vrancea, Buzau és Prahova megyékben, illetve az erdélyi Bihar megyében – közölte csütörtökön a Mediafax román hírügynökség az Ikea közleményére hivatkozva.

Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2015 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 6. kiadása. A faanyagok adás-vételéhez elengedhetetlen segédeszköz centiméteres átmérőugrásokkal, három-tizedesjegy pontossággal adja a hengeres faanyagok térfogatát.

Tovább >>>

Nemzetközi faipari kitekintés - Rövidhírek a nagyvilágból!

Faipari és erdészeti rövidhírek a világpiacról. Virágzik a kanadai erdészeti ágazat, egyre több az Észak-Amerikából származó pellet, növekszik az Egyesült Királyság építőipari teljesítménye, 43 millió eurós faipari gyártósor Finnországban. 

Tovább >>>

Könyvajánló: Az erdészet és vadászat mecénása

Ezzel a címmel jelent meg kötet dr. Balassa Gyula, az Országos Erdészeti Főigazgatóság egykori vezetőjének életéről. A könyv szerzője Fáczányi Ödön. A "főerdész és fővadász" még élő kollégái, a szakma képviselői elismeréssel emlékeznek a 40 éve elhunyt szakemberre - olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Tovább >>>

<< < 3. / 6. oldal > >>