Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Fenntartható fejlődés – Tudományos konferenciát rendezett a Soproni Egyetem
Sajtóközlemény

Fenntartható fejlődés – Tudományos konferenciát rendezett a Soproni Egyetem

Nyolc országból közel százötven előadó, tizenegy szekcióban száztíz személyes és online előadás – ismét nagyszabású tudományos esemény volt a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi konferenciája. A Társadalom – Gazdaság – Természet: Szinergiák a fenntartható fejlődésben című rendezvényen a gazdaság- és gazdálkodástudomány hagyományos területei mellett az újszerű megközelítések is komoly hangsúlyt kaptak, kifejezve a Soproni Egyetem határozott szándékát, hogy a fenntarthatóság tudományos, interdiszciplináris kutatásának fontos haza központja legyen.

Tovább >>>

Erdőfelújítások kezdődnek őshonos fafajokkal a Hármas-Körös hullámterében

Idén ősszel folytatja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a klímaváltozás ellensúlyozásaként végzett élőhelyrekonstrukciós programját a Hármas-Körös hullámterében.

Tovább >>>

Rendőrök és hivatásos vadászok összefogása a Kab-hegy védelméért

Rendőrök és hivatásos vadászok tartottak ellenőrzést a Kab-hegy térségében - tájékoztat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Őrizetbe vették, miután évekig lopta az erdész a fát Kolozs megyében

Erdész lopta ipari mennyiségben a fát az egyik Kolozs megyei községben - hívja fel az esetre a figyelmet a foter.ro.

Tovább >>>

Erdészek adományoztak tűzifát egy iskolának

A Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete a Nagyerdő Napján különleges programokkal várta a legfiatalabbakat, s a rendezvényen öt köbméter tűzifa is gazdára talált.

Tovább >>>

Lovaskocsival lopták el a szállításra összekészített tűzifát

Egy fakitermeléssel foglalkozó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen személy ellen, aki 2022. október 10. és 23. között Küngös külterületéről az általuk kitermelt fát eltulajdonította - olvasható a police.hu oldalon.

Tovább >>>

Rendőrök ellenőriztek a Pilis erdeiben

A pilisvörösvári rendőrök megkezdték az ellenőrzéseket a térség erdeiben.

Tovább >>>

Az erdész felügyel, a rászorulók nyesedékfát gyűjthetnek Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen november 7-től lehet kérelmezni, de csak az erdész felügyelete és irányítása mellett lehet szedni a hulladékfát a Kása-erdőben - olvasható a hodpress.hu helyi hírportálon.

Tovább >>>

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Tovább >>>

Ilyet még nem láttál: utasok helyett lopott tűzifa volt a buszban

A rendőrök az erdélyi Nagybánya kerülőútján állították meg a sofőrt, aki meglepetésükre nem utasokat, hanem lopott fát szállított, azzal pakolta tele a busz utasterét - írja a maszol.ro.

Tovább >>>

Változó a szárazföldek és az óceánok szén-dioxid elnyelő képessége

A szárazföldek és az óceánok szén-dioxid elnyelő képessége változó, ezért a fosszilis tüzelőanyagok általi kibocsátást kell drámai módon csökkenteni és nem a természetre bízni a probléma megoldását - hívta fel a figyelmet az Atommagkutó Intézet (ATOMKI) az ICOS (Integrált Szénmegfigyelő Rendszer) közleménye alapján.

Tovább >>>

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron

Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron, a munkálatok már el is kezdődtek az Alsóvárosi réten a Zöld Város - Fehérvár Tüdeje II. ütemben.

Tovább >>>

Mi Hazánk: áfamentes hatósági áras tűzifára van szükség

Az Országgyűlés hétfői ülésén is téma volt a tűzifa és a fakitermelés kérdése, a Mi Hazánk képviselője, Apáti István tett fel kérdést Nagy István agrárminiszternek.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

<< < 6.9333333333333. / 97. oldal > >>