Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Megszűnik az NFK, jogutódja az Agrárminisztérium lesz

A Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XI. törvény értelmében a Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnik, általános jogutódja az Agrárminisztérium lesz – tájékoztat az NFK Erdészeti Főosztálya. Hozzátették, a szervezeti változás érinteni fogja az erdészeti adatszolgáltatások rendjét is.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Hajdú-Bihar vármegyében

A fokozott tűzkockázat miatt 2024. március 31-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Hajdú-Bihar vármegye teljes területén. Az intézkedést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendelte el a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság javaslatára.

Tovább >>>

Március végén indul a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása 2024. március 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben. Az immunizálással párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a megelőző intézkedések betartása össztársadalmi érdek, a veszettség gyanújának jelentése pedig jogszabályi kötelezettség. 

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

VIDEÓ: a legkisebb és a legnagyobb STIHL akkumulátor - és amiket működtetnek

Dezső Gábort kifaggattuk az aksis gépek előnyeiről, jellemzőiről a FeHoVán. 

Tovább >>>

Vadkímélő és fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok – pódiumbeszélgetés a FeHoVán

A klasszikus nagyüzemi mezőgazdaság nem segíti a biológiai sokféleség növekedését, sőt, arra általában kifejezetten negatív hatással van. Ebbe pedig beletartoznak az apróvad fajok is, amelyek állománya gyakran kifejezetten sérülékeny – gondolhatunk például a fogolyra.

Tovább >>>

Újra itt a FeHoVa! - Gyere, és találkozzunk!

Hamarosan megnyitja kapuit az immár 30. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Leszállította a 30 ezredik gépét is a Tigercat

A már több mint harminc éve alapított Tigercat januárban leszállította a 30 ezeredik legyártott erdészeti gépét.

Tovább >>>

Házkutatást tartottak a falopással vádolt férfiaknál

Erdészeti bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt három marossárpataki férfi lakhelyén tartottak házkutatást a rendőrök. Kettőt közülük 24 órára őrizetbe vettek – írja a Székelyhon.ro.

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Az egész országot sújtó kánikula miatt 2023. augusztus 26-tól Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, valamint a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el több vármegyében

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt 2023. augusztus 24-től Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >>>

1. / 96. oldal > >>