Keresési találatok erre a cimkére: Dél-Amerika

Idén is verseny keretében tisztították meg az inváziós fafajoktól a Peszéri-erdőt

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. 

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

A Komatsu Forest az erdészeti gépek villamosítására összpontosít

A Komatsu Forest egy teljesen új fejlesztési részleget épít fel, amely az erdészeti gépek villamosítására összpontosít – hívja fel a figyelmet a Lesprom.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. A Nébih 2023. június 22-től Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Tovább >>>

Nemzetközi megmérettetésen taroltak a magyar erdőmérnök fotói

A Horvát Erdészeti Egyesület idén 18. alkalommal rendezte meg a Bjelovari Fotószalon „Erdő az erdész szemével” című fotópályázatát, ami egy nemzetközi megmérettetés, az indulók a világ bármely részéről nevezhetnek.

Tovább >>>

Szakmai konferenciát szerveznek a városi erdők komplex kérdéseiről

Június 8-án rendezik meg a Városi erdők Budapesten című konferenciát. 

Tovább >>>

Leltározták hazánk endemikus növényeit

Hosszú évek kitartó, nemzetközi kitekintéssel végzett munkájának eredményeként nemrég elkészült a hazánk bennszülött növényeit is bemutató lista  – hívja fel a figyelmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Az épületgépészet szerepe az épületek fenntarthatóságában: Környezetbarát megoldások a fűtés és hűtés terén

Az épületek fenntarthatósága az egyik legfontosabb tényező, amelyet egy épület tervezésekor figyelembe kell venni.  Az épületgépészet számos olyan lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik az energiahatékony és környezetbarát fűtési és hűtési megoldások alkalmazását. Ebben a cikkünkben néhány ilyen megoldást fogunk bemutatni.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

Ellenszert találhattak a gyilkos galóca mérgére

Tudósok úgy vélik, hogy megtalálták a világ legmérgezőbb gombájának számító gyilkos galóca toxinjának ellenszerét - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása.

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Ezeken a helyszíneken rendeznek vármegyei és regionális vadásznapokat 2023-ban!

A nyaranta megrendezett vármegyei és regionális vadásznapok az Országos Magyar Vadászkamara legnagyobb, vadászokat és civileket egyaránt megszólító rendezvényei, amelyeket jellemzően a vármegyei területi szervezetek, illetve a vadászszövetségek szerveznek.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

<< < 2. / 96. oldal > >>