Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

“Alkalmas leszállóhelyet csak távolabb sikerült találni, az időközben már a beteghez megérkező gönci mentőegység megkezdte az ellátást, és folyamatosan navigálta a helikoptert. A helyszínt végül Szinyei Róbert erdész segítségével közelítette meg a helikopter személyzete részben terepjáróval, majd az út egy részén már gyalogosan. A helikopter indításával párhuzamosan mentésirányítóink által riasztásra került a rendőrség és katasztrófavédelem is, ők szintén a sérült felkutatására indultak. Végül ellátást követően remek csapatmunkával közös erővel jutottak el bajtársaink előbb a mentőautóhoz, majd a helikopterhez, így végül stabil állapotban szállították kórházba az életveszélyes sérültet.” - számolt be az esetről a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

Bejegyzésükben azt írták: “óriási köszönet Róbertnek és két segítőjének, a tűzoltó és rendőr bajtársainknak, valamint természetesen a gönci mentőegységnek! Ismét egy remek csapatmunka, gratulálunk!”