Keresési találatok erre a cimkére: vadászpuska

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél
Támogatott tartalom

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. nyilvános árverés keretében értékesít többek között Toyota Hiluxokat, csemetekerti magvetőgépet, darabológépet és fakitermelőgépet. Mutatjuk a teljes listát!

Tovább >>>

Versenypályának használták az erdőt - Mostantól terepmotoros rendőrök őrzik a Soproni Parkerdőt

Természeti kincseink, az erdő állatai, és az erdőlátogatók védelme, nyugalma érdekében, a jövőben terepmotoros rendőrök felügyelik a Soproni Parkerdőt. Annak ellenére, hogy az erdei utakon és az erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral tilos közlekedni, az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyesek versenypályának használták az erdőt.

Tovább >>>

Mentik a vadállományt a gemenci erdőben

A Duna vízgyűjtő területén rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék rendkívüli árvízi helyzetet okoz a Dunán. A társaság erdőlátogatási tilalmat rendelt el 2024. szeptember 18-tól határozatlan időtartamra a közvetlen életveszély elhárítása és a vad védelme érdekében. A tiltás a teljes Gemenci erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik.

Tovább >>>

Részletesen mutatja be a KAP erdészeti támogatásokat a NAK új kiadványa

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványt állított össze a „KAP-RD34-1-24 Erdőterületeknek nyújtott NATURA 2000 kompenzációs kifizetések” támogatásról. A 10 oldalas tájékoztató elsősorban az erdőgazdálkodóknak erdőtulajdonosoknak szól, de emellett hasznos információforrás az erdészeti szakembereknek – szakirányítóknak, szaktanácsadóknak – is.

Tovább >>>

Gépbemutatóval, talajélettannal vár a Szentlőrinci Mezőgépnapok

Augusztus 7-én és 8-án ismét megrendezik a Szentlőrinci Mezőgépnapok eseményt, melynek fókuszában a megszokott módon a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása fog állni.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

Biomassza-kereskedőket és -feldolgozókat érint ez a fontos határidő!

Uniós előírás alapján a biomassza-kereskedői, biomassza-feldolgozói és biomassza-energiatermelői (RED II) tevékenységet végzőknek regisztrálniuk kell magukat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). A jelenleg RED II tevékenységet folytató érintetteknek a rendeletben előírt adataikat – nyilvántartásba vétel céljából – 2024. május 31-ig kell rögzíteniük a hatóság adatbázisában.

Tovább >>>

Bővült a NAK falugazdász-hálózata, szélesebb körben támogatják a gazdákat

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját.  

Tovább >>>

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

A hatósággal együttműködve lép fel az illegális agancsgyűjtés ellen a Zalaerdő

Hatósági segítséggel szeretnék visszaszorítani az illegális agancsgyűjtést a Zalaerdő Zrt. szakemberei.

Tovább >>>

Teljessé vált az erdészeti tájcsoportokat bemutató könyvsorozat

A Magyarország erdészeti tájait bemutató kiadvány V. és VI., a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl erdészeti tájcsoportokat bemutató köteteinek megjelenésével immár teljessé vált az a hatkötetes könyvsorozat, aminek a következő évtizedekben biztosan ott van a helye minden erdész szakember könyvespolcán.

Tovább >>>

1. / 36. oldal > >>