Keresési találatok erre a cimkére: vadászkutya

Nagy István: Magyarország elkötelezett az erdei ökoszisztémák megőrzésében

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán Rómában, hétfőn.

Tovább >>>

Az EKÁER működtetése jelentős adminisztrációt igényel, de be kell tartani a szabályokat

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) nem újkeletű intézmény, minden bizonnyal az erdőgazdálkodók széles körében ismert, azonban hasznos lehet az erre vonatkozó ismeretek felfrissítése. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefoglalója.

Tovább >>>

Elérhető az erdőtörvény és rendeleteinek egybeszerkesztett szövege

2024. július 1-jei hatállyal módosult az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (Evt.), annak végrehajtási rendelete, valamint az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló kormányrendelet.

Tovább >>>

VIDEÓ: felejthetetlen győzelem a Tarjányi Fanyűvőktől Keszegen

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következő állomása Keszeg volt, ahol kilenc csapat küzdött meg azért, hogy kivívja helyét az országos döntőbe. Videónkban megszólalnak a dobogósok.

Tovább >>>

Létrejött egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózat

Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

Tovább >>>

Kemény mezőnyben bravúros győzelem - A Tarjáni Fanyűvők nyerték a keszegi fakitermelő versenyt

Újabb öt csapattal bővült a szeptember 6-i országos döntő mezőnye, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezője is lezajlott - méghozzá egy hagyományos helyszínen, Keszegen. Izgalmas csatában, a délelőtti eredményeken fordítva végül a Tarjáni Fanyűvők diadalmaskodtak, pedig a kóspallagiak 1-es csapata korábban még az élen fordult, és 16 másodperces szereléssel már egyből jelezték: nem veszíteni érkeztek a Nógrád vármegyei településre.

Tovább >>>

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

VIDEÓN: kiélezett versenyen bizonyítottak a legjobb favágók

Ismét Szegeden ragadtak motorfűrészt és fejszét a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság 2023-as döntőjének legjobb csapatai.

Tovább >>>

A legjobb csapatok csapnak össze a Bajnokok Bajnoka versenyen

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Szegeden a STIHL Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Versenyt, melyre az ország nyolc legjobb csapata kapott meghívást.

Tovább >>>

AM: sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az Országfásítási Program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió darab új fát ültettünk el – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Harmadszor is a gemenci csapat győzött Ásotthalmon – Videón a legjobb pillanatok

Nemesnyár rönkök, STIHL motorfűrészek, felkészült versenyzők, a megszokott profi szervezés és harmadszor is gemenci diadal. Lezajlott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második regionális fordulója.

Tovább >>>

Nem rozsdásodtak be a fakitermelők - Videón az országos bajnokság első fordulója

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. 

Tovább >>>

Megkezdődött a faápolási szezon - Megnéztük, mit ajánl a STIHL (VIDEÓ)

Folynak a faápolási munkák hazánk zöldterületein, így megkérdeztük a STIHL szakemberét, hogy mely eszközöket ajánlja erre a területre. 

Tovább >>>

A többműveletes fakitermelő gépek alkalmazásáról is szó lesz a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez, mely egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is.

Tovább >>>

1. / 58. oldal > >>