Keresési találatok erre a cimkére: vadászbaleset

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az újfehértói vadászbaleset vádlottját

Nem jogerősen egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság kedden a 2020-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón történt vadászbaleset vádlottját.

Tovább >>>

Kertészeti körülmények között nevelt növényeket ültettek ki gyepes élőhelyekre

A kiskunsági homoki élőhelyek 35 ritka növényfajának mintegy 220, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Peszéri-erdei erdészházánál felnevelt egyedét ültették ki az újonnan létrehozott tisztásokra, az erdei élőhelyek fajgazdagságának növelése céljából.

Tovább >>>

Meg lesz a böjtje az enyhe télnek: számottevő a vadkár, kirepülnek a méhek

Lesz még böjtje az enyhe télnek, a növénytermesztők az áttelelő kártevőktől és kórokozóktól, a kertészek és a méhészek pedig az idejekorán aktivizálódó, a gyümölcsfákat és a méheket sújtó tavaszi fagyoktól tartanak leginkább – írja a vg.hu.

Tovább >>>

Strapabíró pickup az új Amarok

Az új Amarok hajtásáról erőteljes és gazdaságos turbófeltöltésű motorok gondoskodnak, kétféle összkerékhajtási rendszeren keresztül. Felszereltségétől függően több mint 25 vezetői segédrendszer, akár 12,3 col képátlójú kijelzőfelületek és képernyők találhatók benne.

Tovább >>>

Vadászat közben lőttek meg két fiatalt Fejér megyében

Két iszkaszentgyörgyi fiatalt ért lövés egy vadászat során szerdán Csór külterületén – írja a FEOL.

Tovább >>>

Rangos elismerésben részesült Kovács Gyula erdész

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a Müpában, az elismerést Kovács Gyula erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője vehette át.

Tovább >>>

Szombathelyi Erdészet: biztosított a vadállomány téli etetése

Véget ért a betakarítás a Szombathelyi Erdészeti Zrt. földjein. Az erdőgazdaság idén 37,5 hektáron termelt kukoricát, hogy ezzel elégítsék ki a vadászterületeken élő vadállomány téli szükségletét és a tavaszi elterelő etetések során felhasznált takarmány mennyiséget.

Tovább >>>

A szlovén méhészet felkerült az UNESCO kulturális örökség listájára

A szlovén méhészeti hagyományok felkerültek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, erről döntött csütörtökön az UNESCO szellemi örökség védelméért felelős kormányközi bizottsága a marokkói Rabatban - közölte a szlovén kulturális minisztérium.

Tovább >>>

Erdőfelújítások kezdődnek őshonos fafajokkal a Hármas-Körös hullámterében

Idén ősszel folytatja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a klímaváltozás ellensúlyozásaként végzett élőhelyrekonstrukciós programját a Hármas-Körös hullámterében.

Tovább >>>

Rendőrök és hivatásos vadászok összefogása a Kab-hegy védelméért

Rendőrök és hivatásos vadászok tartottak ellenőrzést a Kab-hegy térségében - tájékoztat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Ismét a soproni erdész diákok képviselik az országot

Ezúttal is a soproni Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola diákjai képviselhetik hazánkat az Ifjúsági Erdész Eb-n.

Tovább >>>

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Az első fotók a Vas megyei John Deere erdészeti gépbemutatóról

Csütörtök délelőtt fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára. A délután folyamán pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

Tovább >>>

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

<< < 2.9333333333333. / 62. oldal > >>