Keresési találatok erre a cimkére: vadászat

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az újfehértói vadászbaleset vádlottját

Nem jogerősen egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság kedden a 2020-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón történt vadászbaleset vádlottját.

Tovább >>>

Megérkezett a vadászifjoncok tavaszi és nyári foglalkoztatófüzete

A Vadászkamara nagysikerű, "Kisvadász" című kiadványsorozata egy negyedévente megjelenő, gyerekeknek szóló ismeretterjesztő, foglalkoztató füzet. A 2022 őszi és téli után a két friss szám is letölthető!

Tovább >>>

Erdészek majdnem 200 kg illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze

A Síkvidéki Erdészethez tartozó Röjtökmuzsaji Erdőgondnokság területén illegális hulladéklerakót találtak a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai. 

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is
Támogatott tartalom

Apríték- és pelletkazánok - erdészetek és vadászházak számára is

A biomassza alapú fűtési rendszerek egyre elterjedtebbek hazánkban is. A tűzifa, a pellet és az apríték is növekvő népszerűséggel bír, így nem meglepő, hogy napjainkra számos vállalat és család dönt biomassza kazánok üzemeltetése mellett. Az osztrák gyártmányú Guntamatic berendezések széles választékban kínálnak megoldást a kisebb és nagyobb partnerek igényeire egyaránt. A hazai forgalmazó partnerei között olyan cégeket is találunk, mint a Zalaerdő Zrt. vagy a Bakonyerdő Zrt., amelyek apríték és pellet kazánokat is üzemeltetnek többek között vadászházban, csemetekertben is.

Tovább >>>

Válaszható, online kiegészítő képzéseket tartanak a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztály 2023 márciusában és áprilisában kettő online válaszható kiegészítő képzést tart, tartalmuk megegyezik a 2022-ben megtartott képzéseinkkel.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Az élőhelyfejlesztés lehetőségeiről tartanak vadgazdálkodási konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a FeHoVa kiállítás részeként. A nyitónapon, február 9-én 14:00 – 16.30 órakor az élőhely-fejlesztés lesz a középpontban.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Kertészeti körülmények között nevelt növényeket ültettek ki gyepes élőhelyekre

A kiskunsági homoki élőhelyek 35 ritka növényfajának mintegy 220, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Peszéri-erdei erdészházánál felnevelt egyedét ültették ki az újonnan létrehozott tisztásokra, az erdei élőhelyek fajgazdagságának növelése céljából.

Tovább >>>

Segítik a hungarikum kutyafajták, és ezzel a hagyományos vadászkultúra fennmaradását

A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke.

Tovább >>>

<< < 4. / 51. oldal > >>