Keresési találatok erre a cimkére: Szlovákia

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

Kiadvány részletezi a KAP erdészeti támogatási lehetőségeket

Az Agrárminisztérium Erdőkért felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Közös Agrárpolitika támogatási lehetőségei 2023-tól az erdőgazdálkodásban” címmel kiadványt készített. A 12 oldalas tájékoztató az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdészeti szakemberek számára áttekintést nyújt a következő évek KAP keretében megvalósuló támogatás politikájáról.

Tovább >>>

Erdészeti szakirányítók és szaktanácsadók figyelem! Online tájékoztató sorozat indul az új KAP-ról

Immár hagyományosan, idén tavasszal is online fórumot indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az erdőkhöz kötődő jogcímek Egységes kérelemben (EK) való kezeléséről. A fórumhoz csatlakozók az EK mellett a 2023-27-es időszakra szóló új Közös Agrárpolitika tervezett erdészeti célú támogatási lehetőségeibe is betekintést nyerhetnek majd.

Tovább >>>

Zambó Péter: háromszor nagyobb a keret a magyar erdőgazdálkodás fejlesztésére

Az erdőkkel egy egészségesebb és jobb világot teremthetünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára - emelte ki köszöntő beszédében Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár az Agrárminisztérium Magyar Tudományos Akadémián tartott konferenciáján, melyet az Erdők Világnapja alkalmából rendeztek.

Tovább >>>

Európai tűzifa-körkép: számos országban berobbant a fakitermelés

A gazdag skandináv országokban nem nőtt a fakitermelés az utóbbi hetekben, a Közép-Kelet-Európai régióban viszont többségében változtattak a bevett módokon. Európai tűzifa-körkép Románia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország érintésével.

Tovább >>>

Pilisi Parkerdő: a Szent János Kórháznál történt vaddisznó-incidens ügyéről

A Szent János Kórháznál történt vaddisznó-incidenssel kapcsolatban a Budapest és környékének erdőit kezelő Pilisi Parkerdő a sajnálatos esetben nem érintett, ugyanakkor számára legfontosabb érték az élet és az élővilág védelme, ezért támogatja és a rendelkezésére álló eszközökkel segíti a történtek kivizsgálását. Az erdőgazdaság közleménye az eset kapcsán: Tovább >>>

Nyírerdő: a folyamatos erdőfelújítás miatt élvezhetik unokáink a Sóstói-erdőt

Több mint harmincezer csemetét ültetnek el a napokban a Sóstói-erdőben - írja a nyiregyhaza.hu portál. Az erdőfelújítás szerdán kezdődött, a terület jellegének megőrzése miatt a homoki tölgyesekre jellemző fajok csemetéit ültetik el. A Nyírerdő szakemberei az erdei tornapálya mellett és az erdő nyugati tömbjében dolgoznak. Tovább >>>

Komfortos fakitermelés a leghidegebb napokon is

A hideg tél és a fagy kedvez a fakitermelési és közelítési munkáknak - a favágóknak azonban számos kihívást jelentenek a mínuszok mind kényelmi, mind munkabiztonsági, mind motorfűrész-üzemeltetési szempontból. Ennek az ellentétnek a feloldásában segítenek a STIHL fejlesztései: az M-TRONIC motorvezérlés, az elektromos karburátorfűtés, a fogantyúfűtés vagy a speciális ruházat.Tovább >>>

309 hektárnyi erdőterülettel bővült a BP Fatár adatbázisa

A budapesti fák, parkok és természetvédelmi területek után mostantól erdőket is tartalmaz a FŐKERT által fejlesztett, többszörösen díjnyertes BP Fatárapplikáció. Tovább >>>

Felelős gyártóként kesztyűket hív vissza a STIHL

Felelős gyártóként a STIHL úgy döntött, hogy visszahívja alább látható kesztyűit, és visszatéríti annak vételárát, miután a vállalat tudomására jutott, hogy azok esetében a policiklikus-aromás szénhidrogének (PAH) szintje esetlegesen meghaladhatja törvényben rögzített határértéket. A túl magas PHA koncentráció káros az egészségre és nem zárható ki, hogy a potenciálisan szennyezett kesztyű viselése kockázatot jelent a felhasználóra nézve.Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>