Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az éghajlatváltozás kezelése globális probléma, a kormány más országokkal együttműködve kezeli a szegénység, az erdőirtás és az éghajlatváltozás kapcsolódó kihívásait.

A zambiai támogatás felgyorsítja az intelligens mezőgazdasági gyakorlatok elterjesztését a kistermelők körében, segítve őket az élelmezésbiztonság megerősítésében. A helyi gazdálkodókat bevezetik a hatékony öntözés rejtelemibe és megismerhetik az agrárerdészet előnyeit.

A gazdálkodók számára előnyös lesz a digitális technológiákhoz való hozzáférés. Ez magában foglal egy új alkalmazást, amely célzott klímafrissítésekkel segíti a gazdákat, hogy alkalmazkodjanak a változó időjárási körülményekhez, illetve optimális időpontokat javasoljon a vetésre vagy a betakarításra.

Nem tudjuk kezelni az éghajlatváltozást a természet védelme nélkül, ezért elkötelezettek vagyunk más országok, például Zambia segítése mellett. Az erdők pusztítása világszerte az Egyesült Királyság kibocsátásának körülbelül tízszeresét okozza – ezért mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk környezetünket a jövő generációi számára.

– nyilatkozta Claire Coutinho, energiabiztonsági miniszter.