Keresési találatok erre a cimkére: STIHL

Így élezd a fűrészláncod

Az újonnan vásárolt STIHL motorfűrész-láncok minden esetben olyan paraméterekkel rendelkeznek, amelyekkel optimálisan elvégezhetők a favágási munkák. Ezek a paraméterek azonban használat során eltolódnak, vagyis a szemek kopnak, ami rontja a hatékonyságot, a gazdaságos működést és a vágásképet. Sőt, egy életlen lánccal megnő a balesetveszély, mivel adott idő alatt, lassabban, és kontroláltalanabbul halad a vágás, illetve a megemelkedett rezgés a gépkezelő egészségére is veszélyt jelent. Ezért is különösen fontos a folyamatos karbantartás. De hogyan élezzünk? Ehhez adunk néhány tippet Dezső Gábor, a STIHL Budapest szakértőjének segítségével.

Tovább >>>

Testközelben a STIHL világújdonságai - a HUNGEXPO kiállításain

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Tovább >>>

Melegítő tippek a téli favágáshoz

Az enyhe ősz után a december már fagyokat is hozott, a favágás szezonja pedig egyértelműen a hideg időjárási körülményekhez kapcsolódik. Az erdőkben nagy erőkkel zajlik a fakitermelés, miközben idén minden korábbinál többen dolgozzák fel otthon a fűtésre szánt tűzifájukat. De hogyan védekezhetünk a téli hideg ellen munka közben? Adunk néhány tippet!

Tovább >>>

Fáradtolaj helyett minőségi kenőanyagot a motorfűrészekbe!

A STIHL márkanév világszerte magas minőségű, prémium gépeket jelent, legyen szó motorfűrészekről, fűkaszákról vagy számos más kertigépről. Ezekhez a termékekhez a gyártó saját, szintén az élvonalba tartozó keverékolajat és lánckenőolajat is forgalmaz, aminek használata kifejezetten javasolt a STIHL gépek esetében, és természetesen ajánlott bármely más márkájú gép használatakor is.

Tovább >>>

Ausztrália mindent vitt - Bred De Losa az egyéni világbajnok

Rendkívül fordulatos, izgalmas versenyt hozott október 29-én este a STIHL Timbersports egyéni Világbajnokság Svédországban. A sportfavágás legnagyobb legendája, az új-zélandi Jason WynYard, az amerikai sztár, Matthey Cogar, és az előző nap megrendezett csapat VB-t is megnyerő Brad De Losa hatalmas csatát vívott hat versenyszámban. Végül egy szenzációs Hot Saw-val a 45 éves ausztrál diadalmaskodott 3000 néző előtt a Partille Arénában.

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

Kihirdették a magyar sportfavágó válogatott keretet

Összeállt a 2022-es STIHL Timbersports nemzeti válogatott, a délután folyamán hivatalosan is kiderült, hogy kikből áll majd az október 28-i és 29-i, svédországi Világbajnokságra készülő magyar sportfavágó keret.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

5+1 ok, amiért profi motorfűrésszel érdemes indítani a fakitermelő szezont

Bár a hazai fakitermelők az elmúlt hónapokban sem pihentek, és azon dolgoztak, hogy mind ipari felhasználásra, mind pedig fűtésre legyen elég faanyag, az igazi szezon ősztől indul. Az előttünk álló időszak kezdetén érdemes megvizsgálni a gépparkot, hogy milyen karbantartási feladatokra, esetleg konkrét gépcserékre van szükség a zavartalan munkavégzéshez. Utóbbi esetében pedig nem mindegy, hogy milyen motorfűrész mellett dönt a vállalkozó…

Tovább >>>

MODULARIS - A hiánypótló, különleges adaptercsalád már a magyar erdőgazdálkodóknál

Hiánypótló termékcsalád érkezett a hazai erdőgazdálkodókhoz. A szlovén MODULARIS DRIVE D.O.O. erdészeti és ipari adaptereket gyárt főként kotró-, illetve egyéb rakodógépekhez.Tovább >>>

Gyönyörű székek készültek faipari hulladékból

Első ránézésre valószínűleg nem mondanánk meg, mennyire komplex projekt áll Matthias Gschwendtner egyedi dizájnszéke mögött. A faipari hulladék felhasználásával készült darab modern technológiák, például komputációs dizájn és robotikai kivitelezés segítségével jött létre.

Tovább >>>

900 kilométert is megtehet éjszakánként az erdei szalonka

Műholdas nyomkövető eszközökkel két éven át vizsgálták az erdők királynőjeként ismert erdei szalonkák vonulását a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói. Az új adatok alapján néhány egyed egyetlen éjszaka alatt 900 kilométert is megtett, megállókkal együtt pedig hazánkból mintegy 5000 kilométer távolságra, az Urál-hegységen túlra is eljutott. Tovább >>>

Erdészeti támogatások: támogatni fogják a digitalizációt, a fiatal erdőgazdálkodókat, és lesz pénz erdősítésre

Az aktuális és a közeljövőben várható, erdőgazdálkodókat érintő VP-s erdészeti pályázatokról az Agrárminisztérium Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Fejlesztéspolitikai Főosztályát az Alföldi Erdőkért Egyesület levélinterjú formájában kérdezte meg. A szakmai szempontból kardinális témákra, felvetésekre Nagy Attila főosztályvezető válaszolt.Tovább >>>

Értékes és érdekes információt rejtenek az évgyűrűk a fák szénmegkötéséről

Az éghajlatváltozás okozta folyamatok globális szintű számszerűsítéséhez elengedhetetlen, hogy megbízható becslést kapjunk arról, hogy az erdők mekkora mennyiségű légköri szenet képesek elnyelni. Sokan gondolják úgy, hogy az erdők az antropogén szén nagy részét visszaforgatják a légkörből. A valóságban azonban az erdős területek szénmegkötő képessége nem olyan egyszerű jelenség, mint amilyennek az papíron tűnhet.Tovább >>>

Professzionális alkatrészek a hazai erdészeti aprítókhoz - Lettországból

Eschlböck Biber, MusMax, Jenz, Albach, Heizohack és több más típusú késes és pengés rendszerű dobaprítókhoz kínál minőségi alkatrészeket a HQ CHIPPER PARTS. A Hardox kiegészítők immáron Magyarországon is elérhetők.Tovább >>>

<< < 4. / 5. oldal > >>