Keresési találatok erre a cimkére: STIHL

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Rászorulóknak ajánlották fel a tűzifát a STIHL fakitermelő versenyén

Csaknem 30 köbméter hasított cser tűzifát szállíthatott el a Magyar Református Szeretetszolgálat a Bábolnai Gazdanapok helyszínéről, ahol a XX. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét rendezték meg szeptember 10-én. Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ugyanis rászorulóknak ajánlotta a két évtizedes múltra visszatekintő szakmai versenyen, 28 favágó csapat által feldolgozott faanyagot.

Tovább >>>

5+1 ok, amiért profi motorfűrésszel érdemes indítani a fakitermelő szezont

Bár a hazai fakitermelők az elmúlt hónapokban sem pihentek, és azon dolgoztak, hogy mind ipari felhasználásra, mind pedig fűtésre legyen elég faanyag, az igazi szezon ősztől indul. Az előttünk álló időszak kezdetén érdemes megvizsgálni a gépparkot, hogy milyen karbantartási feladatokra, esetleg konkrét gépcserékre van szükség a zavartalan munkavégzéshez. Utóbbi esetében pedig nem mindegy, hogy milyen motorfűrész mellett dönt a vállalkozó…

Tovább >>>

Kié lesz a győzelem az év első STIHL Timbersports versenyén?

Hivatalosan barátságos megmérettetés lesz a július 9-i, parádi STIHL Timbersports "Martin Komárek" Emlékverseny, de így is komoly küzdelmek várhatók, hiszen talán még sosem volt ennyire nyílt a dobogóért folyó csata.

Tovább >>>

Meglepetés akáccal a gemenci csapat győzött a dél-alföldi STIHL fakitermelő versenyen

Meglepetés akáccal várták a versenyzőket Ásotthalmon június 11-én, ahol kiderült, hogy melyik 7 csapat juthat be a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szeptember 10-i döntőjébe. A dobogós helyek izgalmas csatában dőltek el, de a legjobbnak végül a Gemenc Zrt. gárdája bizonyult.

Tovább >>>

Kemény mezőnyben Alba Berkenye diadal Császáron - Elindult a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Reggel még szinte minden versenyző arra számított, hogy esőben kezdi meg a császári favágó versenyt, de az első fejszecsapásokra gyönyörű, késő tavaszi hangulat lengte be az Egresi rétet, ahol 11 csapat mérkőzött meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság idei első regionális fordulójában. A megmérettetés rendkívül izgalmas volt, a dobogós helyekért kiélezett csata folyt, ráadásul az első 7 helyezett csapat kivívhatta a kvalifikációt a szeptember 10-i országos döntőre, amit Bábolnán rendeznek majd meg.

Tovább >>>

Császáron veszi kezdetét a STIHL fakitermelő verseny

Ahogy arról korábban írtunk, két év kihagyás után végre visszatér a STIHL által rendezett klasszikus fakitermelő versenysorozat. A négy regionális forduló első helyszíne Császár lesz, ahova május 21-én várnak minden versenyzőt és szurkolót.

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság - négy regionális helyszínnel

Két év kihagyás után végre visszatér a STIHL által rendezett klasszikus fakitermelő versenysorozat. A pandémia után annak regionális fordulói május 21-én Császáron, június 11-én Ásotthalmon, augusztus 13-án Orfűn, augusztus 27-én pedig Bükkzsércen lesznek.

Tovább >>>

90 évesen is a családi vállalkozásért él - Hans Peter Stihl, a STIHL legnagyobb innovátora

Hans Peter Stihl 2022. április 18-án ünnepelte kilencvenedik születésnapját. 36 évig volt cégvezető, tíz éve a STIHL Tanácsadó és Felügyelő Bizottságának elnökeként hagyott maradandó nyomot a családi vállalkozásban.

Tovább >>>

Érdemes előre gondolkodni, de érkeznek STIHL gépek és alkatrészek
Támogatott tartalom

Érdemes előre gondolkodni, de érkeznek STIHL gépek és alkatrészek

Kisebb csúszások biztosan lesznek a jövőben, és az új termékek bevezetése is a tervezettnél lassabban zajlik, de alapvetően nincsen gép- és alkatrészhiány a STIHL-nél. A gazdasági kihívásokra ugyanis a családi vállalat folyamatosan próbál hatékony válaszokat adni, a vásárlók minőségi kiszolgálása érdekében akár a közép- és hosszútávú stratégiáikon is azonnal változtatnak. A koronavírus-járvány kirobbanása óta minden kisgép-gyártó komoly nehézségekkel küzd, amit az egy hónapja tartó fegyveres konfliktus tovább súlyosbított, de a STIHL mindent megtesz azért, hogy a felhasználók ezekből alig érezzenek meg valamit.

Tovább >>>

MODULARIS - A hiánypótló, különleges adaptercsalád már a magyar erdőgazdálkodóknál

Hiánypótló termékcsalád érkezett a hazai erdőgazdálkodókhoz. A szlovén MODULARIS DRIVE D.O.O. erdészeti és ipari adaptereket gyárt főként kotró-, illetve egyéb rakodógépekhez.Tovább >>>

Gyönyörű székek készültek faipari hulladékból

Első ránézésre valószínűleg nem mondanánk meg, mennyire komplex projekt áll Matthias Gschwendtner egyedi dizájnszéke mögött. A faipari hulladék felhasználásával készült darab modern technológiák, például komputációs dizájn és robotikai kivitelezés segítségével jött létre.

Tovább >>>

900 kilométert is megtehet éjszakánként az erdei szalonka

Műholdas nyomkövető eszközökkel két éven át vizsgálták az erdők királynőjeként ismert erdei szalonkák vonulását a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói. Az új adatok alapján néhány egyed egyetlen éjszaka alatt 900 kilométert is megtett, megállókkal együtt pedig hazánkból mintegy 5000 kilométer távolságra, az Urál-hegységen túlra is eljutott. Tovább >>>

Erdészeti támogatások: támogatni fogják a digitalizációt, a fiatal erdőgazdálkodókat, és lesz pénz erdősítésre

Az aktuális és a közeljövőben várható, erdőgazdálkodókat érintő VP-s erdészeti pályázatokról az Agrárminisztérium Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Fejlesztéspolitikai Főosztályát az Alföldi Erdőkért Egyesület levélinterjú formájában kérdezte meg. A szakmai szempontból kardinális témákra, felvetésekre Nagy Attila főosztályvezető válaszolt.Tovább >>>

Értékes és érdekes információt rejtenek az évgyűrűk a fák szénmegkötéséről

Az éghajlatváltozás okozta folyamatok globális szintű számszerűsítéséhez elengedhetetlen, hogy megbízható becslést kapjunk arról, hogy az erdők mekkora mennyiségű légköri szenet képesek elnyelni. Sokan gondolják úgy, hogy az erdők az antropogén szén nagy részét visszaforgatják a légkörből. A valóságban azonban az erdős területek szénmegkötő képessége nem olyan egyszerű jelenség, mint amilyennek az papíron tűnhet.Tovább >>>

<< < 5. / 7. oldal > >>