Keresési találatok erre a cimkére: rdőgazdálkodás

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén
Támogatott tartalom

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Mutajuk a 2023 őszén induló szakirányú továbbképzéseket a SOE Erdőmérnöki Karán

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2023 szeptemberében az alábbi szakirányú továbbképzések indulnak.

Tovább >>>

Ködben, sárban a Hódok győztek, mögöttük az EB-re készülő fiatalok zártak a soproni fakitermelő versenyen

Nehéz körülmények között, csodás erdei környezetben, de esőáztatta pályán küzdöttek az észak-nyugat-magyarországi favágók és tűzoltók a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság harmadik regionális fordulójában. Sopronban hét csapat ragadott fűrészt és fejszét, de csak öten juthattak tovább a szeptemberi, soponyai döntőbe. A végén a Hanyi Hódok győztek, és az Európa-bajnokságra készülő roth-os diákok is szép eredménnyel zártak a második helyen.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Amikor albérlő voltam: Tapasztalataim albérleti szerződés készítéséről

Néhány rossz albérleti megállapodással a hátam mögött, úgy gondoltam megérett a téma arra, hogy segítséget kérjek.

Tovább >>>

Ezeken a helyszíneken rendeznek vármegyei és regionális vadásznapokat 2023-ban!

A nyaranta megrendezett vármegyei és regionális vadásznapok az Országos Magyar Vadászkamara legnagyobb, vadászokat és civileket egyaránt megszólító rendezvényei, amelyeket jellemzően a vármegyei területi szervezetek, illetve a vadászszövetségek szerveznek.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

22 millió hektárral nőtt Kína erdőterülete az elmúlt évtizedben

Kína erdőterülete 22 millió hektárral nőtt az elmúlt évtizedben – derül ki a Nemzeti Erdészeti Hivatal (NFGA) jelentéséből. A növekedés jelentősen javította az ország ökológiai környezetét, ami azért sem meglepő, mert ez a mennyiség a világ új erdeinek negyedét jelenti.

Tovább >>>

Elektromos rönkszállítót teszteltek erdei környezetben

Első alkalommal teszteltek elektromos rönkszállító teherautót erdei körülmények között Svédországban.

Tovább >>>

Németországi gazdaságban tesztelik a Fendt hidrogénes traktorját

A Fendt egy németországi kiállításon mutatta be első hidrogén meghajtású traktorprototípusát február végén, ami azonban a gyártó szerint csak a kezdet.

Tovább >>>

Idén is felbőgnek a motorfűrészek - Megvannak a regionális fakitermelő versenyek helyszínei és időpontjai

2023-ban újra hat helyszínen mutathatják meg tudásukat a legbátrabb és legrátermettebb fakitermelők, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Ásotthalmon, Orfűn, Sopronban, Gödöllőn, Keszegen és Bükkzsércen várja a versenyzőket és nézőket.

Tovább >>>

Lélekkel faragott trófeaalátétek Székelyföldről – Beszélgetés Demeter József fafaragó szobrásszal

Szobraival a pápát is megajándékozták, de a csíksomlyói kegytemplom bútoraiban is felfedezhető a kézjegye. Sok vadász barátja van, és családjával gyakran járja az erdőt, így a természet gyakran megihleti. A szobrok mellett szeret olyan tárgyakat alkotni, amiknek funkciójuk van. Ilyenek például egyedi trófeaalátétjei, amiket különös igényességgel készít, és amelyekkel a magyar vadásztársadalmat is meghódítaná. Demeter József Székelyföldről, Maros megyéből érkezett a Vadászati Világkiállításra, ahol kiállító volt a FeHoVa PLUSZ és az OMÉK kísérőrendezvényeken is. A fafaragó szobrásszal alkotásai között beszélgettem fáról, vadról, vallásról és a művészetéről. Gribek Dániel riportja.

Tovább >>>

1. / 1. oldal