Keresési találatok erre a cimkére: Mátra

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

A NAK céget alapít a vadkárkövetelések behajtásának átvállalásáért

A mezőgazdasági vadkár rendre óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek, akik számára annak csak töredékét térítik meg a vadászatra jogosultak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megelégelte ezt, és a jövőben e téren is határozottan kiáll a gazdák érdekeiért. 

Tovább >>>

Egyre közelebb hazánk déli határához az afrikai sertéspestis

Október közepén a Magyarországgal határos, horvátországi Eszék-Baranya megyében is igazolták az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét házisertés-állományokban.

Tovább >>>

Idén is verseny keretében tisztították meg az inváziós fafajoktól a Peszéri-erdőt

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. 

Tovább >>>

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

Sok napsütés, de zivatarok is várhatók a héten

Változékony idő várható július első hetében: a sok napsütés mellett záporok, zivatarok több helyen és több alkalommal is kialakulhatnak, a hét végére azonban csökken a csapadékhajlam. Többnyire 26-31 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Leltározták hazánk endemikus növényeit

Hosszú évek kitartó, nemzetközi kitekintéssel végzett munkájának eredményeként nemrég elkészült a hazánk bennszülött növényeit is bemutató lista  – hívja fel a figyelmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tovább >>>

2020-ban 6,5 százalékkal emelkedett az erdők átlagára

A mező- és erdőgazdasági területek ára és bérleti díja a korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is jelentősen nőtt. 2019-hez képest az eladott termőterületek átlagára 8,2 százalékkal emelkedett. Tavaly egy hektárnyi szántóterület átlagosan 1,7 millió forintért cserélt gazdát, ugyanakkor a bérléséért 64 400 forintot, a vételi ár 3,7 százalékának megfelelő éves díjat kellett fizetni – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Termőföldárak és bérleti díjak, 2020 című kiadványából.Tovább >>>

Megnyílt a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás (+KÉPEK)

Megnyitották a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítást kedden a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A tárlat az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó kulturális fesztivál első rendezvénye.Tovább >>>

Eladó, használt erdészeti gépek a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-től - Itt a teljes géplista!

Erdészeti daruval szerelt Zetor traktort, rakoncás és platós tehergépkocsikat, Valmet 840 forwardert, több munkagépet és erdészeti ültetőgépet értékesít nyilvános árajánlatkérési eljárás keretén belül a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Tovább >>>

Erdészeti gépeket és terepjárókat árverez a Szombathelyi Erdészeti Zrt. - Itt a teljes géplista!

Erdészeti daruval szerelt Zetor traktorokat, terepjárókat, rakoncás és platós tehergépkocsikat, Valmet 840 forwardert, több erdészeti munkagépet, például Rome nehéztárcsát és erdészeti ültetőgépet árverez a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A használt erdészeti gépek és járművek március 9-én kerülnek kalapács alá az állami erdőgazdaság központjában.Tovább >>>

Melyik a legnépszerűbb pickup Magyarországon? Dobogón a Toyota Hilux, a Ford Ranger és az Isuzu D-Max

A pickup szegmens, jóllehet a terep- és útviszonyok nem feltétlenül indokolnák, évek óta töretlen népszerűségnek örvend hazánkban, ami részben a kedvező adózási feltételekre, részben pedig a modellek praktikus voltára vezethető vissza.Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>