Keresési találatok erre a cimkére: Kemenszky Péter

Országos erdészeti fórumsorozatot indít a NAK

„Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, szakmai vállalkozások jövőjéért” címmel szinte minden vármegyét, több mint 20 települést érintő országos erdészeti tájékoztató rendezvénysorozatot indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Tovább >>>

Délbükk 100+ győzelem, új női sportfavágó - Videón a döntő előtti utolsó forduló

Megérkezett videós beszámolónk a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság bükkzsérci fordulójáról.

Tovább >>>

NAK: segítség a vadkárkezelésben

A vadkár az ország több térségében szinte általánosan, más térségeiben lokálisan a mező- és erdőgazdálkodás egyik kiemelt hátráltató tényezőjévé vált. A NAK igyekszik ezen a helyzeten változtatni, többek között azzal, hogy az érintett gazdálkodók részére széles körű tájékoztatást, és különféle szolgáltatásokat biztosít a tábla-, valamint erdőrészlet szintű vadkár sikeres megelőzésére, a kárigények eredményes érvényesítésére.

Tovább >>>

Online képzés indul erdészeti szakirányítók számára

 A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzést és fórumot szervez a KAP ST keretében meghirdetett két olyan pályázatról, melyek támogatási kérelmeinek első beadására 2024. szeptember 4-től kerülhet sor. Az esemény a jogosult erdészeti szakszemélyzet képzési rendszerében választható kiegészítő képzésként akkreditálásra került.

Tovább >>>

Megkezdődött az egyedi szaktanácsadás támogatásáról szóló pályázati felhívás társadalmi egyeztetése

2024. július 31-én a Közös Agrárpolitika honlapján társadalmi egyeztetés céljából közzétették a KAP-RD60-2-24 Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása című támogatási felhívás tervezett szövegét. A társadalmasítási egyeztetés keretében 2024. augusztus 9-ig várják az észrevételeket. A NAK összefoglalóját közüljük.

Tovább >>>

FAO: nő az erdőtüzek száma, terjednek a kártevők

A FAO friss kiadványa szerint az éghajlatváltozás növeli a világ erdeinek érzékenységét az olyan stresszhatásokkal szemben, mint az erdőtüzek és a kártevők. A publikációban felhívják a figyelmet az innováció fontosságára, mely segítségével hatékonyabban lehetne fenntartható erdőgazdálkodást végezni.

Tovább >>>

Ezentúl elektronikusan kell bejelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024. július 1-től a fásításban tervezett fakitermeléseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus felületén kell bejelenteniük az érintetteknek.

Tovább >>>

Tökéletes döntés, elszakadt lánc, sportszerű légkör - A valkóiak nyertek a gödöllői fakitermelő versenyen

Hétvégén összeállt a mezőny fele a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjére, miután egy rendkívül színvonalas, a szokott módon jól szervezett versenyen csaptak össze a régió fakitermelői Gödöllőn, az Arbo-Parkban. A jelentős részben Pilisi Parkerdőben dolgozó szakemberek közül ezúttal a valkóiak emelkedtek ki.

Tovább >>>

Harmadszor is az élen a gemenci fakitermelő csapat Ásotthalmon

Ásotthalmon ezúttal sem lehetett hibázni, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális fordulói közül csak ezen a helyszínen nincsen kétfordulós megmérettetés, aminek következtében sokkal nagyobb hangsúlyt kap a pillanatnyi forma és szerencse. Ebből a helyzetből május 11-én zsinórban harmadszor a Gemenc Zrt. csapata jött ki a legjobban.

Tovább >>>

Bővült a NAK falugazdász-hálózata, szélesebb körben támogatják a gazdákat

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját.  

Tovább >>>

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Vadkímélő és fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok – pódiumbeszélgetés a FeHoVán

A klasszikus nagyüzemi mezőgazdaság nem segíti a biológiai sokféleség növekedését, sőt, arra általában kifejezetten negatív hatással van. Ebbe pedig beletartoznak az apróvad fajok is, amelyek állománya gyakran kifejezetten sérülékeny – gondolhatunk például a fogolyra.

Tovább >>>

Ezúttal is 13 fafajból választhatnak a településfásítási programba regisztráló települések

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Pályázat a Márki vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Márki vadászház (Oltárc, külterület hrsz.:0192; falutól keletre ~2 km-re az erdőben) felújítására.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

1. / 72. oldal > >>