Keresési találatok erre a cimkére: keleti platán

Hivatásos katonákat gyanúsítanak orvvadászattal Kovászna megyében

Nyolc személyt, köztük négy hivatásos katonát gyanúsít orvvadászattal a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a székelyföldi Kovászna megyében - írta csütörtökön a DNA közleménye alapján az Agerpres.

Tovább >>>

Házkutatást tartottak a falopással vádolt férfiaknál

Erdészeti bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt három marossárpataki férfi lakhelyén tartottak házkutatást a rendőrök. Kettőt közülük 24 órára őrizetbe vettek – írja a Székelyhon.ro.

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

Fejére zuhant egy faág, elhunyt az erdészeti dolgozó

Szombat reggel meghalt egy 33 éves erdészeti dolgozó Rimaráhó (Hrachovo) közelében, miután a fejére zuhant egy faág.

Tovább >>>

A korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját

Romániában a korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját, az új sarokszámokat kedden ismertette Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

Természetvédelmi területeken randalíroztak a terepmotorosok

A hatályos törvények szigorítását kérik kolozsvári környezetvédő civilek a romániai hatóságoktól, mert az elmúlt időszakban Erdély több megyéjében a természetvédelmi területeken randalírozó, engedély nélkül versenyt szervező terepmotorosokra panaszokodnak a helyiek.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Álláshirdetés - Erdészeti műszaki referens munkatársat keres a DALERD Zrt.

A DALERD Zrt. Szegedi Erdészete erdészeti műszaki referens munkatársat keres! Tovább >>>

Őszi kihívások: mit vigyünk, mit vegyünk fel a szabadban?

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, a legszínesebb évszak, ami tényleg kihív a természetbe. Már nem szenvedünk a hőségtől és még nem didergünk a hidegben, erdő, mező a legszebb ruhájába öltözik, mindenkinek meg akarja mutatni magát. De mibe öltözzön egy kiránduló és mit vigyen magával? A nők talán többet foglalkoznak ezzel a kérdéssel akkor is, ha a szabadba mennek, a férfiak egyszerűbben megoldják, mégis nekik adunk tanácsokat az alábbiakban. Hiszen nem árt tudni, vajon egy férfi dzseki vagy egy divatos kabát a praktikusabb megoldás. Tovább >>>

Álláshirdetés - Erdészeti műszaki referenst keres a DALERD Zrt.

A DALERD Zrt. Szegedi Erdészete erdészeti műszaki referens munkatársat keres! Tovább >>>

Termékfejlesztési díjat nyert a STIHL MS500i az AGROmashEXPO pályázatán

Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent. Mint mindig, most is a gépesítés kategória nemzetközi díjára pályáztak a legtöbben, de a korábbiaktól eltérően többen indultak a logisztika kategóriában, valamilyen informatikai alkalmazással, rendszerrel.

Tovább >>>

Megkezdődött a Vándorgyűlés - Bitay: az agrárium mellett a legfontosabb földhasznosítási forma az erdő

A nemzeti kormány célkitűzése az élhetőbb, zöldebb Magyarország, az erdősültség növelése. Erdeink javait becsülnünk, óvnunk és gyarapítanunk kell. Az agrártárcánál ennek jegyében folytatjuk a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát, amelyhez az erdészek és egyesületük méltó partnernek bizonyultak – fogalmazott Bitay Márton, az Agrárminisztérium Földügyekért Felelős Államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlésén, Gyulán.Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>