Keresési találatok erre a cimkére: hólánc

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

Az SSAB és a Ponsse Plc egyesítette erőit egy olyan partnerség jegyében, amelynek részeként az SSAB 2026-tól fokozatosan fosszilis mentes acélt szállít a Ponsse számára – hívja fel a figyelmet a gyártó.

Tovább >>>

Almafa csemetéket ültettek a matuzsálemek mellé a Csanyik-völgyben

A Csanyik-völgyben sorban álló matuzsálemi almafák közé húsz konténeres csemetét ültetett az Északerdő Zrt.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

A PONSSE eladta oroszországi leányvállalatát

A PONSSE eladta Oroszországban és Fehéroroszországban szolgáltatásokat nyújtó 000 PONSSE nevű leányvállalatának összes részvényét, erről az adásvételi szerződést június 28-án írták alá - közölte a svéd gyártó hivatalos sajtóközleményében. A PONSSE helyi tevékenységét ezt követően az OOO Bison cég látja. Az orosz vállalat Alekszej Voronkevics tulajdona, akinek Dormashimport nevű cége 2007 óta felel a PONSSE erdészeti gépek kiskereskedelméért Oroszország keleti részein.

Tovább >>>

Online mutatják be a Ponsse legújabb termékeit

A Ponsse kiváló új termékeket hoz forgalomba a fenntartható fakitermelés termelékenységének javítása érdekében. Az új megoldásokat az ügyfelekkel közösen, az ő igényeiknek megfelelően fejlesztettük ki. A PONSSE Scorpion Giant fakitermelő és a PONSSE Mammoth szállító ergonómiáját és termelékenységét tekintve megfelel a modern erdőgazdálkodás legmagasabb követelményeinek.

Tovább >>>

Átadták a 18 000. PONSSE erdészeti gépet

Kigördült a 18 000. PONSSE erdészeti gép a finnországi Vieremä település gyárából – osztotta meg a sikertörténetet a forgalmazó. A forwarder nem pihen sokáig raktárban: a PONSSE Elk Franciaországban fogja járni az erdőket.

Tovább >>>

Dübörög a PONSSE, vezeti a 2021-es listát

A vizsgált huszonöt, agráriumhoz kötődő cég közül tizennégy vállalat részvényeinek árfolyama emelkedett a saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgás alapján augusztusban. Az éves listát az első nyolc hónap után az erdészeti gépeiről ismert PONSSE vezeti.

Tovább >>>

Átadták a 17 000. Ponsse erdészeti gépet

A PONSSE gyár vieremä-i gyártósoráról legördült a 17 000. Ponsse erdészeti gép. Az augusztus közepén gyártott PONSSE Elk a Kuusmoto Oy cégnél kezdi meg pályafutását.

Tovább >>>

Webinárium-ajánló - Fakitermelés meredek lejtőn Ponsse harvesterrel

Augusztus 25-én, szerdán angol nyelven, de orosz, német, valamint spanyol és portugál felirattal tekinthető meg a PONSSE szakmai webináriuma, aminek központi témája a meredek lejtőkön történő fakitermelés lesz.

Tovább >>>

Két megye kivételével megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 72 órában az ország jelentős részén elérte a csapadék mértéke a 15-20 mm-t, egyes területeken ezt jelentősen meg is haladta, ami a tűzveszély csökkenését hozta magával. Ennek köszönhetően augusztus 6-ától a Nébih, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék kivételével, mindenhol feloldotta a tűzgyújtási tilalmat. Tovább >>>

Erdély középkori környezettörténetét vizsgálja egy kutatócsoport

Az Erdélyi-szigethegység klímájának és tájhasználatának 1500 évet felölelő történetét vizsgálva arra jutottak a kutatók, hogy az erdőirtásokat és a pásztorkodás intenzitását nem a klímaváltozás határozta meg, hanem a térségben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok. Tovább >>>

Minden eddiginél hatékonyabb és kényelmesebb az új PONSSE Scorpion harvester (+KÉPEK, VIDEÓ)

A Ponsse teljesen modernizált, az erdőgazdálkodás összes követelményét teljesítő Scorpion fakitermelőgép családot vezet be a piacra. Az új PONSSE Scorpion magasabb szintre emeli a fakitermelési termelékenységet és az ergonómiát, valamint új szabványt állít fel a kezelő munkakörnyezetére vonatkozóan.

Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>