Keresési találatok erre a cimkére: faaprító

Megkezdődött a faápolási szezon - Megnéztük, mit ajánl a STIHL (VIDEÓ)

Folynak a faápolási munkák hazánk zöldterületein, így megkérdeztük a STIHL szakemberét, hogy mely eszközöket ajánlja erre a területre. 

Tovább >>>

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

A veszettség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kialakult magas kockázata miatt 2024. február 24-25. között soron kívüli rókavakcinázásra kerül sor a vármegye teljes területén. Az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe.

Tovább >>>

VIDEÓ: a legkisebb és a legnagyobb STIHL akkumulátor - és amiket működtetnek

Dezső Gábort kifaggattuk az aksis gépek előnyeiről, jellemzőiről a FeHoVán. 

Tovább >>>

6500 éves rönkre bukkanttak, hangszer készül belőle

Hangszer készül egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből, amelyet a Triglav Nemzeti Parkban egy természet-helyreállítási projekt során találtak jó állapotban megőrződve.

Tovább >>>

Új mezőgazdasági, erdészeti minisztert választott a szlovén parlament

A szlovén parlament rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Mateja Calusic legyen az új mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

Tovább >>>

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

Hatalmas meglepetés: Bozsó Zoltán a csúcson, Strúbel Bence harmadik (STIHL Timbersports 2023)

Nagy erőkkel készül a STIHL Timbersports magyar válogatott a stuttgarti Világbajonkságra, amit november első hétvégéjén rendeznek meg. 

Tovább >>>

Az inváziós fajok okolhatók a vadon élő fajok 60%-ának kipusztulásában

Az idegenhonos inváziós fajok rendkívül jelentős negatív hatást gyakorolnak a természeti környezetre, a gazdaságra, az élelmiszerbiztonságra és a humán egészségre – derül ki a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésével foglalkozó tudományos és szakmapolitikai kormányközi platform, az IPBES legújabb jelentéséből.

Tovább >>>

A fenntartható erdőgazdálkodás is kiemelt témája a Nemzeti Biodiverzitás Stratégiának

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

Erdészeti vonatkozások az Európai Unió Biodiverzitás Stratégiájában

Az Európai Unió Biodiverzitás Stratégiáját a biodiverzitás megőrzésének és a természeti örökség védelmének céljából alkották meg. A stratégia olyan politikai keretet biztosít, amelynek célja az élővilág sokféleségének megőrzése és helyreállítása az Unió területén. Ennek érdekében több olyan intézkedést és kezdeményezést foglal magában, amelyek a tagállamok, így Magyarország erdeit, erdőgazdálkodását is érintik.

Tovább >>>

A vízi ökoszisztémák alakulását és regenerációs képességét kutatták

Az inváziós kagylófajok sorozatos megjelenése után nemzetközi együttműködésben vizsgálták a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) munkatársai az európai és észak-amerikai sekély tavak ökológiai állapotának átalakulását és regenerációs képességét - tájékoztat a Eötvös Loránd Kutatási Hálózat.

Tovább >>>

Mutajuk a 2023 őszén induló szakirányú továbbképzéseket a SOE Erdőmérnöki Karán

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2023 szeptemberében az alábbi szakirányú továbbképzések indulnak.

Tovább >>>

1. / 43. oldal > >>