Keresési találatok erre a cimkére: bambusz

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

Teljessé vált az erdészeti tájcsoportokat bemutató könyvsorozat

A Magyarország erdészeti tájait bemutató kiadvány V. és VI., a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl erdészeti tájcsoportokat bemutató köteteinek megjelenésével immár teljessé vált az a hatkötetes könyvsorozat, aminek a következő évtizedekben biztosan ott van a helye minden erdész szakember könyvespolcán.

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

Erdészeti szakértői hálózatot állít fel a NAK

Bővíti az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

Tovább >>>

A NAK céget alapít a vadkárkövetelések behajtásának átvállalásáért

A mezőgazdasági vadkár rendre óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek, akik számára annak csak töredékét térítik meg a vadászatra jogosultak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megelégelte ezt, és a jövőben e téren is határozottan kiáll a gazdák érdekeiért. 

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Várják az észrevételeket a magyarországi PEFC erdőtanúsítás felülvizsgálatában

A PEFC nemzetközi erdőtanúsítás által befogadott Magyar Erdőtanúsítási Rendszer a fenntartható erdőgazdálkodási szabványának felülvizsgálatát végzi. Az eddigi szakértői egyeztetések eredményeként előállt szabvány-tervezetet most széleskörű véleményeztetésre bocsájtják.

Tovább >>>

Új törvénymódosítás védi az erdőket

A magyar erőgazdálkodás szabályozása Európa legszigorúbbjai közé tartozik. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt Magyarországon az erdőterületek aránya, és európai léptékben az egyik legnagyobb erdőtelepítési és fásítási program zajlik hazánkban. Léteznek azonban olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, illetve igénybevételek, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Tovább >>>

A fenntartható erdőgazdálkodás is kiemelt témája a Nemzeti Biodiverzitás Stratégiának

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket.

Tovább >>>

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfőn 0 órakor, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben.

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha
Sajtóközlemény

Az erdők és a víz kapcsolata fontosabb, mint valaha

A tavalyi súlyos aszály a hazai erdőket sem kímélte, és világossá tette, hogy az erdők és a víz kapcsolata, a vizekkel való megfelelő gazdálkodás fontosabb, mint valaha.

Tovább >>>

Sok napsütés, de zivatarok is várhatók a héten

Változékony idő várható július első hetében: a sok napsütés mellett záporok, zivatarok több helyen és több alkalommal is kialakulhatnak, a hét végére azonban csökken a csapadékhajlam. Többnyire 26-31 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>