Keresési találatok erre a cimkére: Amerikai Erdészeti Szolgálat

Tűzoltó helikopterekkel segítik az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

Tovább >>>

Új magyarországi képviselőnél a ROTTNE

A Magtár Kft. már évekkel ez előtt nyitott két kaput az erdészeti felhasználók irányába. Az ALBACH aprítógépek, illetve a népszerű STEYR traktorok professzionális erdészeti verziójával már sikeresen bemutatkozott. Az Ausztriában messze piacvezető STEYR-Forest erőgépek 75 és 350 lóerő között minden tekintetben kiválóan alkalmazkodnak a speciális erdészeti körülményekhez. A gyári, CE-minősített, robusztus haspáncél és bukókeret a legnagyobb biztonságot garantálja. Az erdészeti gumikkal szerelhető gépek szintén gyári tervezésű, 180 fokban elfordítható kezelőállása teljes kezelői komfortot biztosít, hiszen hátrafelé is komplett pedálzat és csúszókormány, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos információk is rendelkezésre állnak.

Tovább >>>

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Erdészeti traktorokkal is tüntetnek a német gazdák

Hétfő reggel óta több ezer traktorral kezdtek demonstrációba a német gazdálkodók, számos utat és autópályát eltorlaszoltak, látványos akciókat hajtanak végre, a közösségi platformokat is ellepték az épületek elé trágyát szóró vagy bálát aprító munkagépek. Nem ez az első megmozdulás a közelmúltban, amivel a német termelők a mezőgazdasági adókedvezmények jelentős csökkentése ellen tiltakoznak.

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodást érintő fontosabb jogszabálymódosításokról

2023. decemberében több agrártárgyú jogszabálymódosítási folyamat zárult le. Az alábbiakban a NAK az erdőgazdálkodást érintő változásokat foglalja össze, melyben az erdőgazdálkodók szempontjából fontosabb változásokat kiemeltük.

Tovább >>>

Botanikai ritkaság élőhelyét kezelték a Pilis-tetőn

Novemberben és decemberben két alkalommal kisléptékű élőhelykezelést végeztünk önkéntesek bevonásával a Pilis-tető kerítéssel elzárt területén – tájékoztat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják, a beavatkozás az ott élő botanikai ritkaság, a fokozottan védett magyarföldi husáng (Ferula sadleriana) élőhelyének javítása érdekében történt.

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

1. / 116. oldal > >>