A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 63

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 63
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Mezőgazdaság főkategória cikkei

Mik azok a fémcsarnokok és miért van rájuk szükség a mezőgazdaságban?

Az elmúlt években az acélszerkezetek és fémszerkezetek egyre népszerűbbé váltak a különféle iparágakban. Az egyik legnépszerűbb acélszerkezeti lehetőség a fémkamrákban rejlik, amelyek tartósak és költséghatékonyak, különösen a mezőgazdasági ágazat számára.

Tovább >>>

Új mezőgazdasági, erdészeti minisztert választott a szlovén parlament

A szlovén parlament rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Mateja Calusic legyen az új mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

Tovább >>>

Erdészeti traktorokkal is tüntetnek a német gazdák

Hétfő reggel óta több ezer traktorral kezdtek demonstrációba a német gazdálkodók, számos utat és autópályát eltorlaszoltak, látványos akciókat hajtanak végre, a közösségi platformokat is ellepték az épületek elé trágyát szóró vagy bálát aprító munkagépek. Nem ez az első megmozdulás a közelmúltban, amivel a német termelők a mezőgazdasági adókedvezmények jelentős csökkentése ellen tiltakoznak.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Két vármegyében igazoltak madárinfluenzát

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegyékben igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az illetékes hatóságok megkezdték az érintett állományok felszámolását, valamint védő- és felügyeleti körzeteket is kijelöltek.



 

Tovább >>>

Már a műhelyben vannak a kerti gépek? De tiszták is?

Lassan véget érnek az őszi teendők a kertekben, de a közterületeken is csökken a munka, ami egyet jelent azzal, hogy a fűkaszák, fűnyírók és egyéb kisgépek kényszerpihenőre mennek. De nem mindegy, hogy ezek az eszközök milyen állapotban várják a tavaszi szezont. A STIHL szinte minden termékcsaládjához kínál ápoló készleteket, amikkel könnyedén tisztíthatjuk és óvhatjuk meg értékes eszközeinket.

Tovább >>>

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Csökkent az ASP kockázati területek nagysága hazánkban

Jelentősen csökkent az afrikai sertéspestis (ASP) kockázati területek nagysága Magyarországon, amely lehetővé tette a járványügyi korlátozások enyhítését – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Hazánk is csatlakozik az afrikai sertéspestis megállításáért indított kampányhoz

Magyarország csatlakozik az afrikai sertéspestis megállítása érdekében indított európai kampányhoz – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Bemutatkozik a fakitermelő, a vadgazda és a mezőgazdasági gépész szakma is

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agráriumhoz köthető hivatást ismerhetnek meg a látogatók.

Tovább >>>

Madárinfluenzát igazoltak egy határ menti lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolták a madárinfluenza vírusának jelenlétét – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni
Sajtóközlemény

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni

Újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Tovább >>>

Húsos som - Erdőszéli cserje, így nem könnyű a termesztése

Egy somültetvény hosszútávú befektetés, aminek persze a méhek és egyéb beporzók örülnek a legjobban. A növény még egy rutinos növénytermesztő számára is sok kihívást tartogat. HEKTÁR Vlog a Simon Gyümölcs csányi ültetvényéből.

Tovább >>>

Agrárpályázatok és támogatások – Fiatal gazdáktól a kisüzemek támogatásáig

A HEKTÁR Magágy podcastsorozatának újabb adásában, ezúttal nem technológiákról, fenntartható megoldásokról lesz szó, hanem azok megalapozásáról. A Közös Agrárpolitika támogatásairól, jelenleg és jövőbeli mezőgazdasági pályázatokról.

Tovább >>>

1. / 25. oldal > >>