Keresési találatok erre a cimkére: vadász

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Hamarosan debütál a vadászati világkiállításról készült dokumentumfilm

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménye húsz napon át várta a látogatókat 2021. szeptember 25. és október 14. között a Budapesten található HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási központ teljes területén.

Tovább >>>

Minden, amit a vadászjegy-érvényesítésről tudni kell

Az OMVK összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a 2023/2024. vadászati évre vonatkozó vadászjegy érvényesítéssel kapcsolatban.

Tovább >>>

Jótékonysági vadászat: várhatóan mintegy 40 millió forintot adományoznak

Tíz éves a országos jótékonysági vadászat, eddig több mint 90 ezer gyermek gyógyulását segítették 124 millió forinttal - mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

Átadták a Gyulaj Zrt. legmagasabb kitüntetését

December 19-én rendezték meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. évzáró ünnepségét, mely során Gőbölös Péter vezérigazgató átadta az erdőgazdaság legmagasabb kitüntetését. A „Gyulaj Zrt.-ért” aranygyűrűt Bóka Zoltán erdésztechnikus, kerületvezető erdész-vadász érdemelte ki.

Tovább >>>

Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

December 27-én az ország több mint 40 helyszínén rendezik meg ismét a jótékonysági vadászatot. A beteg gyermekek gyógyítását segítő összefogás 2013-ban Fejér megyében indult és 2019-ben vált országossá.

Tovább >>>

Több mint száz dámbikát ejtettek el a vadászok Gúthon

A megszokotthoz képest később kezdődött és novemberre is áthúzódott idén a dámbikák barcogása, jó eséllyel október 10-e után lehetett barcogó bikára vadászni a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetének területén. A szárazság miatt a tényleges trófeasúly jellemzően elmaradt a becsülttől, ezért a szakemberek úgy határoztak, hogy a visszarakás jeleit nem mutató, kapitális agancsú bikákat nem hozzák terítékre. 

Tovább >>>

Orvvadászok ellen emeltek vádat Baranyában

Egyebek mellett orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség két magyar és egy szlovák férfival szemben, aki 2016 és 2020 között a Béda-Karapancsa vadászterületen 190 vadat ejtett el jogtalanul és okozott ezzel nyolcvanmillió forintos kárt - tájékoztat a Baranya Megyei Főügyészség.

Tovább >>>

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég, amely a világ bármely pontján képes monitorozni a kihelyezett csapdákat, a rendszer kis átalakítással használható például méhkaptárok megfigyelésére, illetve határátkelőknél, parkolóházakban és magánbirtokokon is.

Tovább >>>

Rendőrök és hivatásos vadászok összefogása a Kab-hegy védelméért

Rendőrök és hivatásos vadászok tartottak ellenőrzést a Kab-hegy térségében - tájékoztat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat egy nógrád megyei férfi

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen - hívja fel az esetre a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Közel száz trófeát állítottak ki a Miklósvári Parkerdőben (+KÉPEK)

Lenyűgöző őszi színek és csodálatos napsugár fényfestéssel 2022. november 3-án rendezte meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben.

Tovább >>>

Romániában 243 medvét lőttek ki engedéllyel az utóbbi három évben

Romániában 2019 júliusa óta 243 veszélyesnek ítélt medvét lőttek ki, és 25-öt fogtak be és helyeztek át hatósági engedéllyel - derült ki a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium honlapján közzétett táblázatokból.

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Akár 80 tonnáig is megpakolható a Scania elektromos rönkszállítója

Számtalanszor elhangzó fő érv az elektromos meghajtás mellett, hogy helyileg zéró káros-anyag kibocsájtással jár a működésük. Hogy az ehhez szükséges energia milyen erőműből származik és az hogyan állítja elő az energiát, az sem mellékes. Viszont az mindenképpen becsülendő, hogy egy olyan monstrum, mint egy kamion, tud kipufogógáz nélkül működni. Tovább >>>

<< < 2. / 7. oldal > >>