Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

December 27-én az ország több mint 40 helyszínén rendezik meg ismét a jótékonysági vadászatot. A beteg gyermekek gyógyítását segítő összefogás 2013-ban Fejér megyében indult és 2019-ben vált országossá.

Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

A 10. jubileumához érkezett Országos Jótékonysági Vadászatnak köszönhetően eddig összesen 124 millió forinttal támogatták 22 kórház gyermekosztályát. 172 korszerű, betegbiztonságot segítő eszközt vásároltak meg az adományokból, ezzel 86 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá – mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kondora Bálint, a jótékonysági program megyei nagyköveteként ismertette, hogy az elmúlt évben a Markusovszky Kórház gyermekosztályát egy laparoszkópos torony, korábban pedig 11 orvostechnikai eszköz megvásárlásával támogatta a rendezvény. A szombathelyi kórházban a jótékonysági vadászat adományaiból befolyt összegből beszerzett eszközökkel csaknem 9500 beavatkozást végeztek el, segítve a gyermekek gyógyulását.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. az Országos Magyar Vadászkamara több területi szervezetével, így a Vas megyeivel is kiemelkedő kapcsolatot ápol. Gagyi István elnök elmondta, annak ellenére, hogy Vas megyében országosan a 3. legkisebb a vadászlétszám, mégis nagy a jótékonysági rendezvény támogatottsága. A korábbiakhoz hasonlóan idén is jelentős adományra számítanak, amely jó célt szolgálva jó helyre kerül. Ezzel együtt a jótékonysági program a vadászat pozitívabb megítélését is elősegítheti.

A nonprofit szervezet minden megyében évente kitüntetéssel ismeri el azok munkáját, akik a legtöbbet tették az akció sikeréért. Ferenczi Balázst, aki tavaly és idén is házigazdája a Vas megyei jótékonysági vadászatnak, gróf Széchenyi Zsigmond Emlékéremmel jutalmazták. 

Répceszentgyörgy közelében fácánvadászatra várják a megye vadászait és az érdeklődőket. A jótékonysági vadászat a vadásztársadalom összefogása a beteg gyermekek gyógyulása érdekében, de fontos, hogy bárki csatlakozhat adományával az akcióhoz a rendezvény honlapján, a www.ojv.hu oldalon keresztül is.

Dr. Kondora Bálint, az Országos Jótékonysági Vadászat megyei nagykövete hangsúlyozta, abban bízik, hogy idén is jelentős összeggel tudják támogatni a Markusovszky Kórház gyermekosztályát, ennek érdekében vették fel a kapcsolatot a megye minden vadászatra jogosultjával, de a vállalkozók támogatását is örömmel fogadják.

Az Országos Jótékonysági Vadászatról bővebben ITT olvashat.