Keresési találatok erre a cimkére: támogatás

Orfűn rendezik meg a STIHL fakitermelő verseny második fordulóját

Az Országos Fakitermelő Versenysorozat második, dél-nyugat magyarországi regionális fordulóját május 6-án, szombaton rendezik meg az alábbi kísérőprogramokkal.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Alföldi regionális fordulóval kezdődik a fakitermelő versenysorozat

Április 22-én, szombaton kezdetét veszi az Országos Fakitermelő Versenysorozat. Az alföldi regionális fordulón a csapatok ezúttal is a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

Újra hat regionális fordulóval rajtol a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Csaknem 20 év után, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt először maradt el a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, ami a kényszerű szünetet követően 2021 őszén egy jubileumi magmérettetéssel, majd egy négy regionális fordulóval felvezetett, bábolnai országos döntővel indult újra. 2023-ban viszont minden esély megvan arra, hogy hazánk legjelentősebb fakitermelő versenysorozata újra teljes fényében térjen vissza: hat selejtezőkörrel, a szegedi Bajnokok Bajnoka kieséses küzdelemmel, egy döntővel, és minél több, szakmájára igényes favágóval. A jelentkezés elindult, az időpontok megvannak, mostantól csak a helyi szervezőkön és a versenyzőkön múlik, hogy milyen lesz a 2023-as bajnokság.

Tovább >>>

A sasbarát erdőben végtelen a nyugalom – A változatos erdőszerkezet elérése a cél

A békászó sas jelenléte egyfajta bizonyíték a környék jó egészségi állapotára: zavartalan, idős erdőre van szüksége a fészkeléshez és megfelelő mennyiségű gyepre – amely az erdőhöz hasonlóan fontos társulás – a vadászathoz – írja Kozma Attila a Bükki Nemzet Park Környezeti Nevelési Csoporjának vezetője a a Bükki Nemzet Park Igazgatóság honlapján.

Tovább >>>

Új rotorfejlesztés a Heizohack HM14-1860K aprítógépekhez
Támogatott tartalom

Új rotorfejlesztés a Heizohack HM14-1860K aprítógépekhez

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak.

Tovább >>>

2023-ban csökkenhet a faipari cégek száma?

Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.

Tovább >>>

50 ezres erdővédelmi bírságot szabtak ki Heves vármegyében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán teszi nyilvánossá a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzések során feltárt jogsértéseket. Heves vármegyében már a sokadik büntetést rótta ki a hatóság.

Tovább >>>

Idén is felbőgnek a motorfűrészek - Megvannak a regionális fakitermelő versenyek helyszínei és időpontjai

2023-ban újra hat helyszínen mutathatják meg tudásukat a legbátrabb és legrátermettebb fakitermelők, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Ásotthalmon, Orfűn, Sopronban, Gödöllőn, Keszegen és Bükkzsércen várja a versenyzőket és nézőket.

Tovább >>>

Így élezd a fűrészláncod

Az újonnan vásárolt STIHL motorfűrész-láncok minden esetben olyan paraméterekkel rendelkeznek, amelyekkel optimálisan elvégezhetők a favágási munkák. Ezek a paraméterek azonban használat során eltolódnak, vagyis a szemek kopnak, ami rontja a hatékonyságot, a gazdaságos működést és a vágásképet. Sőt, egy életlen lánccal megnő a balesetveszély, mivel adott idő alatt, lassabban, és kontroláltalanabbul halad a vágás, illetve a megemelkedett rezgés a gépkezelő egészségére is veszélyt jelent. Ezért is különösen fontos a folyamatos karbantartás. De hogyan élezzünk? Ehhez adunk néhány tippet Dezső Gábor, a STIHL Budapest szakértőjének segítségével.

Tovább >>>

Vajdaság Európa legkevésbé erdős területe

Vajdaság területének kevesebb, mint a 7 százaléka erdő, ezzel Európa legkevésbe erdős területe. A vajdasági önkormányzatok többsége egyáltalán nem foglalkozik ezzel a problémával, és ritkán indulnak a tartomány erdősítési pályázatain – derül ki a Pošumimo Vojvodinu (Erdősítsük Vajdaságot) hálózat kutatásából, melyről a Szabad Magyar Szó írt bővebben.

Tovább >>>

Az aprítógép, ami utódarálás nélkül is remek minőséget állít elő

A Heizomat több mint 40 éve gyárt kiváló minőségű faapríték-kazánokat Bajorországban. Miután az első aprítékfűtési rendszereket eladták, azt tapasztalták, hogy az akkor a piacon elérhető tárcsás aprítók nem tudtak előállítani a hatékony működéshez megfelelő homogén aprítékot. Ebből a szükségszerűségből vetődött fel az igény egy megfelelő aprítógép kifejlesztésére. Ekkor született meg a Heizohack márkanevű dobaprító. Az azóta eltelt időszakban az aprítógépgyártás lett a Heizomat cég második alappillére. 

Tovább >>>

<< < 4. / 67. oldal > >>