5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

1. A férfiak bosszúsága igazi élvezetté válik

A karácsonyfa talpba faragása a legtöbb családban hagyományosan férfi feladat, ami rendszerint nem kis bosszúságot okoz az ünnep előtti napokban. Egy jó balta és a STIHL GTA 26 ágvágó motorfűrész azonban sokkal egyszerűbbé teszi a műveletet.

A kőrisfa nyéllel, rozsdamentes acélból készülő STIHL fejszék és balták időtállóak. A már bevált formatervezésű kínálat jól használható, erős szerszámokból áll, amelyek mérettől függően ideálisak gallyazáshoz és hasogatási munkákhoz egyaránt. A karácsonyfa befaragásához első sorban a kisebb baltákat ajánljuk.

A STIHL GTA 26 egy különleges eszköz a STIHL kínálatában, ami minden kerttulajdonos számára hamar a kedvenc gépek közé kerül. Az akkumulátoros eszköz 10 cm-es vezetőlemezével, ergonomikus kialakításával gyorsan és könnyedén vágja le az ágakat 4 cm vastagságig. Ha viszonylag vastag törzsű fenyőt választottunk, akkor is segít annak lefaragásában.

2. Ha kocsit kell takarítani

Az ünnepet általában illik tiszta autóval várni, és bár a hideg, télies időben a legtöbben inkább az autómosót választják, de az elmúlt évek viszonylag enyhe decembereiben jól jöhet egy STIHL magasnyomású mosó, amivel minden koszt eltávolíthatunk a gépkocsikról. A széles választékban elérhető eszközök akkor sem jönnek rosszul, ha az autómosóban már jártunk, de a kocsi később saras lesz. Bosszankodás helyett a STIHL RE termékcsaláddal ezt percek alatt orvosolhatjuk.

De egy magasnyomású mosó jó szolgálatot tesz, ha a lépcsőt, a ház homlokzatát tisztítanánk meg a díszek, égősorok kihelyezése előtt.

3. Havazik? Félre a hólapáttal

Kevés olyan időigényes és fárasztó munka van, mint a hóeltakarítás. Ugyan az elmúlt években kevés alkalommal kellett hólapáthoz nyúlni, a fehér karácsonyban viszont a legtöbb család az utolsó napokig bízik. Ha viszont eljön, a vendégek fogadása vagy az éjszakai lefagyás előtt mindenképpen el kell takarítani az útból a lehullott havat. Nincsen gyorsabb megoldás, mint egy STIHL akkumulátoros lombfúvó használata, amivel percek alatt eltüntethetjük az útból, a lépcsőről, a járdáról a fehér paplant.

4. Viszlát, tűlevelek

A karácsonyfa felállítása, majd lebontása rendre a tűzlevelek hullásával jár, de például a luc esetében a szentestétől eltelt napok számával arányosan egyre többször kell takarítani az ünnep éke körül. A STIHL ehhez többféle nagyteljesítményű porszívót ajánl az elektromos változattól az akkumulátoros verziókig. A német gyártó eszközeivel pillanatok alatt eltüntethető a tűlevél.

A STIHL ráadásul néhány éve mutatta be SEA 20 nevet viselő akkumulátoros kézi „morzsaporszívóját”, ami szintén praktikus társ lehet a karácsonyi ünnepek idején. A fa körül, de a vacsoraasztal mellett is elfér, és ha a szükség úgy kívánja, azonnal kéznél is van. 

5. Nincs jobb ajándék…

Ugyancsak nagy fejtörést okozhat az ünnepek előtt az ajándékvásárlás. A STIHL ebben is segít. Ha van a családban rajongó, akkor számos STIHL Timbersports termék érhető el a ruházati cikkektől a bögrén át. A gyerekeknek ráadásul az idei évtől a Playmobil is piacra dobott egy favágó versenyszettet, ami kihagyhatatlan meglepetés a fa alá.

De hagyományos STIHL kiegészítők között találunk pendrive-ot, törölközőt, táskát, zománcozott bögrét, fa borítású laposüveget, táskákat, de még narancs-fekete jégkaparót is. Egy motorfűrész alakú sütőforma pedig igazán „STIHL-usossá” teszi a karácsonyi asztalt.

Érdemes végigböngészni a STIHL katalógust, hiszen bőven találni benne ajándékötletet. Akár még egy motorfűrész vagy egyéb kerti kisgép is odaférhet a karácsonyfa alá... Például egy GTA 26, hogy a következő évben tényleg könnyebb legyen a karácsonyfa talpba faragása...