Keresési találatok erre a cimkére: puska

A világ legnagyobb farakása Svédországban (+KÉPEK)

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható.  Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Tovább >>>

Bemutatták a Sóstói-erdő című könyvet

Az Erdők Hete rendezvénysorozat részeként mutatták be a Sóstói-erdő című könyvet Nyíregyháza-Sóstóhegyen. A NYÍRERDŐ Zrt. gondozásában megjelent kötet szerzői arra vállalkoztak, hogy egy átfogó monográfiában foglalják össze a tudnivalókat a nyírségi megyeszékhely ékkövéről.

Tovább >>>

Fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t

Egy felszámolás alatt lévő montenegrói fafeldolgozó üzem perelte be az OTP-t, egyelőre nem tudni, miért. Az OTP 2007-ben milliós projekthitelt adott a cégnek.

Tovább >>>

Erdőlátogatási tilalom a Mecsekerdő Zrt. területén is

Részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a Mecsekerdő Zrt. a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén illetve a Sásdi Erdészet nagymátéi és kivaszari vadászterületén.Tovább >>>

Fontosnak tartotta a hatékony fafeldolgozást - 150 éve született Henry Ford

Néhány napja, július 30-án volt 150 éve, hogy megszületett az autógyártás egyik legkiemelkedőbb személye, Henry Ford. 1963-ban született egy michigani farmon, ahol később "földműves-lokomotívot", azaz egy gőzmotorral működő traktort épített. Ekkor földművelésből és egy fűrészmalom üzemeltetéséből élt meg - talán ennek is köszönhető, hogy az autógyártásnál nagy hangsúlyt fektetett a famegmunkálásra és annak hatékonyságának megnövelésére.

Tovább >>>

Német vállalkozók vásárolják fel a lengyel erdőket

A lengyel faipar a kormány segítségét kéri annak megakadályozására, hogy német vállalkozók vásárolják fel a hazai erdőket.

Tovább >>>

Könyvajánló - Az európai fák és cserjék kártevő rovarai és kórokozói

Népes európai szerzőgárda (köztük az Erdészeti Tudományos Intézet két kutatója, Koltay András és Csóka György) munkája az az 535 oldalas, nagyalakú (24x29cm) színes, kemény borítós atlasz, ami az európai fák és cserjék kártevő rovarait és kórokozóit gyűjti össze.

Tovább >>>

Elfeledett gyümölcseink: A háziberkenye és a barkócaberkenye (Könyvajánló)

Valljuk meg őszintén, még a gyakorló hegy- és dombvidéki erdészeink közül is akad jó pár kolléga – nem beszélve az alföldi zöldkalaposokról -, aki észre sem venné területén az ott észrevétlen meglapuló, még a koronaszintet is elérő házi berkenye fát vagy a cserjeszintben hosszú évekig szerényen küzdő házi berkenye fiatal példányait.

Tovább >>>

Decemberben 18,1 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak

A mezőgazdasági termelői árak tavaly decemberben 18,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, az év egészében 15,4 százalékkal nőttek, míg a mezőgazdasági termelés ráfordítási árszintje ennél kisebb mértékben, átlagosan 6,8 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2013 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 5. kiadása.

Tovább >>>

<< < 6. / 6. oldal