Keresési találatok erre a cimkére: puska

Marad a földadó - Nem kezdeményez törvénymódosítást az FM

Semmilyen törvénymódosítást nem kezdeményez a Földművelésügyi Minisztérium (FM) annak érdekében, hogy az önkormányzatok a jövőben ne vethessenek ki földadót.Tovább >>>

Karádon és Somogytúron sem ússzák meg a földadót az erdőtulajdonosok

Ez maradt a párszáz fős kistelepülések egyetlen lehetősége, szép lassan máshol is be fogják vezetni – mondja a földadóról Müller Tibor somogytúri polgármester. Településének képviselő-testülete ugyanis – akár csak a Túrral közös hivatalt alkotó Karádé – úgy döntött, bevezeti a földadót.Tovább >>>

Nemzetközi faipari kitekintés - Rövidhírek a nagyvilágból!

Faipari és erdészeti rövidhírek a világpiacról. Virágzik a kanadai erdészeti ágazat, egyre több az Észak-Amerikából származó pellet, növekszik az Egyesült Királyság építőipari teljesítménye, 43 millió eurós faipari gyártósor Finnországban. 

Tovább >>>

Súron is traktorokkal tüntettek az erdőkre is vonatkozó földadó ellen

Súr főutcáján félpályás útlezárással tiltakoztak helyi gazdák, mert a Komárom-Esztergom megyei település képviselő-testülete adót vetett ki a külterületi földekre és erdőkre. A demonstrálók 11 munkagéppel és 10 személyautóval vonultak föl.Tovább >>>

Könyvajánló: Az erdészet és vadászat mecénása

Ezzel a címmel jelent meg kötet dr. Balassa Gyula, az Országos Erdészeti Főigazgatóság egykori vezetőjének életéről. A könyv szerzője Fáczányi Ödön. A "főerdész és fővadász" még élő kollégái, a szakma képviselői elismeréssel emlékeznek a 40 éve elhunyt szakemberre - olvashatjuk a könyv fülszövegében.

Tovább >>>

Könyvajánló: Az öreg tölgy meséi

Ezt a kedves hangulatú, gördülékeny stílusú „mesecsokrot” tartalmazó kéziratot Videcz Ferenc (1944-2011) író, költő, tanár, a Magyar Írószövetség tagja, számos novellás- és verseskötet szerzője, még halála előtt bocsátotta a Vadászati Kulturális Egyesület rendelkezésére, kérve, hogy a szervezet adja ki, hadd olvassanak a gyerekek igaz történeteket a bennünket körülvevő világ, erdő-mező állatairól, növényeiről és egy kicsit az erdészekről, vadászokról, vadászatról is.

Tovább >>>

Csökkent a lombosfa rost globális ára 2014-ben - Az orosz papírfa árak 6 éve nem látott szintre estek

A lecsökkent svéd, orosz, brazil és ausztrál papírfa árak a 2014. év harmadik negyedévében a lombosfa árindex (HFPI) 96,76 USD/abszt (abszolút száraz tonna) értékre történő csökkenését eredményezték, ami 2009 óta a legalacsonyabb. A Wood Resource Quarterly az erősebb amerikai dollárt látja a fejlemény hátterében.

Tovább >>>

Fenyő fűrészáru árak változása világszerte

A fenyő fűrészáru árak idén ősszel csökkenő tendenciát mutattak az USA-ban, Oroszországban és Japánban, mialatt Kínában és a skandináv országokban emelkedtek - jelentette a Wood Resource Quarterly (WRQ).

Tovább >>>

Könyv készült az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtáiról

Az Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái címmel a tájegység őshonos fajtáit, szaporításukat, felhasználásukat bemutató kötetet jelentetett meg a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány. A csaknem 270 oldalas, fotókkal illusztrált könyvet hétfőn mutatták be Zalaegerszegen.

Tovább >>>

Üdv az erdésznek! - Könyv a bakonyi erdőmérnökről

"Üdv az erdészeknek" címmel jelent meg Ágh Magdolna új könyve, amelyben nagyapja életén keresztül a Bakony világa elevenedik meg.

Tovább >>>

Mesék az erdőkből, az erdőről - Nagyszerű gyermekkönyvek rendelhetők!

Három gyermekkönyv is megrendelhető az Erdő-Mező honlapján, amelyek a szórakozás mellett játékos tanulást is biztosítanak a kicsiknek. A kiadványokból mesék és illusztrációk által megismerhetők az erdők állatai, fái és gombái. Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló!

Tovább >>>

Indul a bőgés - Részleges erdőlátogatási tilalom a Mecsekben

A Mecsekerdő Zrt. egyes területein részleges erdőlátogatási tilalom lép életbe szeptember 3. és 30. között.Tovább >>>

Nótáskönyv az akácról a MEGOSZ kiadásában

Puskás Pál szerkesztésében, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének kiadásában 500 példányban megjelent az akác nótáskönyv, ami megrendelhető a MEGOSZ titkárságán.

Tovább >>>

Könyvajánló: Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés

Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadásában és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával a Versenyképes erdőgazdálkodás és fatermesztés című kiadvány. A mű az „Erdőgazdák új könyve” tematikája alapján huszonkét szerzővel követi a korszerűsített fejezeteket. A kiadvány előszavában Pápai Gábor szerkesztő az alábbiakat írja.

Tovább >>>

Fantasztikus a világ leghosszabb fafaragása - Guinness rekord (+KÉPEK)

Az egyik legújabb Guinness rekord a kínai Zheng Chunhui nevéhez fűződik - írja a fataj.hu A művész 4 éven keresztül készítette a világ leghosszabb fafaragását. Az alkotás 12,286 méter hosszú, 3,075 méter magas és 2,401 méter széles.

Tovább >>>

<< < 5. / 6. oldal > >>