Keresési találatok erre a cimkére: puska

Az NymE vezetésével úttörő kutatásokat kezdenek a tuskógomba fajokkal kapcsolatban

Az Armillaria (tuskógomba) fajok világszerte súlyos erdőpusztulásokat és fakárosítást okoznak, veszélyeztetve ezzel számos faalapú ágazat működését. A Nyugat-magyarországi Egyetem konzorciumi partnereivel közösen, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében összesen 676 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyet világszinten elsőként nagy volumenű szisztematikus kutatásra fordítanak a témában.Tovább >>>

Nyerj könyvet a fa alá! - Karácsonyi villámjáték az Erdő-Mezővel

Játssz az Erdő-Mezővel és nyerd meg a Park Kiadó legújabb könyvét. A helyes választ adók között 2016. december 14-én kisorsolunk 5 db "A fák titkos élete" című könyvet. A kiadvány értéke: 3490 Forint. Beküldési határidő: 2016. december 13., éjfél.

Tovább >>>

Földünk ipari fái - Előrendelési akció az új szakkönyvre!

Decembertől kapható, de az Erdő-Mező honlapján november 30-ig már kedvezményesen előrendelhető a "Földünk ipari fái" című, egyedülálló kézikönyv, amely mintegy 200 különböző faanyagot mutat be 1300 fotóval erdészeti és faipari szakemberek és a fát szerető műkedvelők számára. Az ERFARET Nonprofit Kft. kiadásában megjelent könyvet jól használhatják az asztalosok, fafaragók és szakképző intézmények, mint műszaki kézikönyvet és oktatási szemléltetőeszközt.

Tovább >>>

Erdőmérnök Napot tart a Mecsekerdő Zrt.

A Mecsekerdő Zrt. október 13-án rendezi meg immár hagyományosnak számító szakmai rendezvényét az alkalmazásában álló erdőmérnökök részére. Az 2016-os Erdőmérnök Napnak az állami erdőgazdaság Szigetvári Erdészete ad otthont, azon belül pedig a szentegáti erdőtömb.Tovább >>>

Erdészeti gépek, Erdőhasználat - Új műszaki tankönyvek az NymE Erdőmérnöki Karán

Új műszaki tankönyveket mutattak be a 2016-os innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállításon. Az Erdészeti gépek és az Erdőhasználat című köteteket most az Erdő-Mező is bemutatja.

Tovább >>>

A környezetvédők leállíttatnák a Schweighofer termékeinek forgalmazását

A Schweighofer osztrák fafeldolgozó cég termékei forgalmazásának leállítását kéri a romániai piacon is jelen lévő barkácsáruházaktól egy környezetvédelmi aktivista, aki online petíciót indított a cél érdekében.

Tovább >>>

25 éves Magyarországon a STIHL - Több mint 220 kkv-nak ad munkát a motorfűrész gyártó

Idén ünnepeli a láncfűrészeiről híres STIHL Csoport a 90. és a hazai STIHL Kft. pedig a 25. születésnapját. A cég 5 földrészen, 36 leányvállalatán, 120 importőrén és 40 000 szakkereskedésen keresztül 160 országban van jelen és 14 200 embernek ad munkát. A vállalatcsoport 2015-ös árbevétele meghaladta a 3,2 milliárd eurót. Hazai leányvállalata, az STIHL Kft. 2015-ben 6 milliárd forint feletti forgalmat ért el, eredménye meghaladta az 500 millió forintot, kereskedelmi hálózata több mint 300 értékesítési helyén mintegy 800 alkalmazottnak biztosít munkahelyet.Tovább >>>

Vadászat Erdélyben - Könyvbemutatót tartanak Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Városi Könyvtár könyvbemutatót tart április 7-én, csütörtökön, 18 órától. Rákosi Gyula "Vadászat Erdélyben" című kötetét Moraru Norbert Péter ismerteti, a házigazda Simó Márton író lesz.

Tovább >>>

Lignin alapú szénszálas technológia? - Zöld termékek erdészeti nyersanyagokból

Az előrejelzések alapján az erdészeti nyersanyagok és a hulladék termékek nagyon fontossá válnak a jövő klímatudatos gyártási folyamatában. A környezetbarát szénszálak, bioműanyagok, szintetikus üzemanyagok és a beszélő digitális csomagolás csak néhány azon jövőbeli termékek közül, amelyeket a Nemzetközi Faipari Biofinomító Hét (International Wood Biorefining Week) nevű rendezvényen mutatnak majd be. Az esemény 2015. május 24. és 26. között, Stockholmban lesz.

Tovább >>>

Pro Wood klaszter: elégedettek az eredménnyel

A Pro Wood névre keresztelt regionális faipari klaszter első uniós támogatásból megvalósított programját mutatták be munkaülés keretében a sepsiszentgyörgyi Bástya kávézóban. A kezdeményezők és lebonyolítók szerint jól költötték el az elnyert pénzt, hiszen nem csupán a klaszter faiparban érdekelt tagjainak együttműködése lett szorosabb, hanem közös piaci megjelenést is megvalósítottak.

Tovább >>>

Fűrészárut szállító kamionnal ütköztek a román kézilabdások - három haltak meg

Súlyos közúti baleset történt vasárnap este Râmnicu Sărat mellett. A CSU Târgoviște kézilabdacsapatát szállító mikrobusz az út szélén állomásozott, amikor egy fűrészárut szállító kamion belehajtott, a 13 személyt szállító mikrobuszt pedig felborította.

Tovább >>>

EXPOBOIS 2016 - Jövőre még rangosabb faipari és erdészeti kiállítás lesz Franciaországban

A SYMOP (Francia Gép- és Gyártástechnológiai Egyesület) és a Deutsche Messe egyesíti az erőit az EXPOBOIS - Franciaország vezető faipari kiállításának - lebonyolításához. A már régóta létező és elismert bemutatót 2016. szeptember 27. és 30. között először szervezik meg közösen a párizsi Villepinte kiállítási központban.

Tovább >>>

Erdőlátogatási tilalom a Mecsekerdő Zrt. több erdészeténél

A Mecsekerdő Zrt. 2015. augusztus 31-től október 1-ig minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén, a Sásdi Erdészet nagymátéi és kisvaszari vadászterületén, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, továbbá a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei vadászterületén.Tovább >>>

Romániában és Erdélyben vett erdőket az Ikea

Az Ikea csoport 33 600 hektár erdőt vásárolt: a Kárpátok keleti és déli oldalán fekvő Botosani, Vrancea, Buzau és Prahova megyékben, illetve az erdélyi Bihar megyében – közölte csütörtökön a Mediafax román hírügynökség az Ikea közleményére hivatkozva.

Tovább >>>

KÖBÖZŐKÖNYV 2015 - rönk és hengeresfa köbözéshez

A héten jelent meg a KÖBÖZŐKÖNYV - Rönk és egyéb hengeresfa köböző táblázatok című kiadvány 6. kiadása. A faanyagok adás-vételéhez elengedhetetlen segédeszköz centiméteres átmérőugrásokkal, három-tizedesjegy pontossággal adja a hengeres faanyagok térfogatát.

Tovább >>>

<< < 4. / 6. oldal > >>