Keresési találatok erre a cimkére: magyar agár

Az aranysakál hazai helyzetéről

Magyarország volt az egyik első ország Európában, ahol az aranysakál az 1980-as éveket követően ismét megjelent. Ennek ellenére a toportyán vagy nádi farkas néven is ismert ragadozót a magyar Vöröskönyv szerzői 1989-ben kihaltnak tekintették, mivel az utolsó ismert és hivatalosan bejelentett egyedet még 1942-ben lőtték. A szakértők véleményét a sakálok gyors visszatérésükkel hamar megcáfolták, és az 1990-es évek közepe óta terjedése nagymértékben felgyorsult. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatói a kilencvenes évek elejétől folyamatosan figyelemmel kísérik a faj rohamos térhódítását, egészen napjainkig.  

Tovább >>>

Strúbel Bence nem veszít a Mátrában, ismét fiatalok a dobogón

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria július 13-án szombaton. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

Újabb tűfogyasztó rovar károsít a kiskunsági erdősítésekben

Idén júniusban egy újabb tűfogyasztó rovar tűnt fel a kiskunsági fenyő erdősítésekben (friss elsőkivitelekben is), mégpedig a sárga szövődarázs (Acantholyda hyeroglyphica), ami a friss idei tűket rágja - hívja fel a figyelmet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: felejthetetlen győzelem a Tarjányi Fanyűvőktől Keszegen

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következő állomása Keszeg volt, ahol kilenc csapat küzdött meg azért, hogy kivívja helyét az országos döntőbe. Videónkban megszólalnak a dobogósok.

Tovább >>>

Itt vannak a hazai STIHL Timbersports versenyek időpontjai

A magyar STIHL Timbersports versenyzők már készülnek az idei két összecsapásra. Nézzük az időpontokat!

Tovább >>>

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

VIDEÓN: kiélezett versenyen bizonyítottak a legjobb favágók

Ismét Szegeden ragadtak motorfűrészt és fejszét a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság 2023-as döntőjének legjobb csapatai.

Tovább >>>

Az ország egyik legmodernebb STIHL üzletét nyitják meg Kecskeméten - erdészeti gépbemutatókkal

Különleges akcióval, a STIHL termékek széles választékával, látványos favágó show-val és erdészeti gépbemutatóval, MultiOne rakodógép-kezelő versennyel, állatsimogatóval és meglepetés vendéggel várja az érdeklődőket a Royal Tractor kecskeméti telephelyén, ahol Magyarország legújabb és egyik legmodernebb STIHL szakkereskedését adják át 2024. június 1-jén, szombaton.

Tovább >>>

A legjobb csapatok csapnak össze a Bajnokok Bajnoka versenyen

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Szegeden a STIHL Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Versenyt, melyre az ország nyolc legjobb csapata kapott meghívást.

Tovább >>>

Rehabilitációs központ épül a romániai "problémás medvék" számára Brassóban

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

Tovább >>>

Hiúzokat telepítenek át Romániából Németországba

Tíz hiúzt telepítenek át Romániából 2027 végéig Németországba a veszélyeztetett faj ottani genetikai állományának helyreállítása, túlélési esélyeinek növelése érdekében - közölte közösségi oldalán a Romsilva román állami erdészet.

Tovább >>>

Harmadszor is a gemenci csapat győzött Ásotthalmon – Videón a legjobb pillanatok

Nemesnyár rönkök, STIHL motorfűrészek, felkészült versenyzők, a megszokott profi szervezés és harmadszor is gemenci diadal. Lezajlott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második regionális fordulója.

Tovább >>>

Hollandiában több mint 314 bozóttüzet oltottak tavaly

A holland tűzoltóságnak tavaly legkevesebb 314 bozót- és futótüzet kellett megfékeznie, a legtöbb fellobbanó tüzet júniusban, főként mezőgazdasági és katonai területekről jelentették - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál a közbiztonságért felelős holland intézet (NIPV) éves jelentését ismertetve hétfőn.

Tovább >>>

Erdészek vetélkedtek a SEFAG Zrt.-nél

Május 9-én zajlott az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél.

Tovább >>>

1. / 95. oldal > >>