Keresési találatok erre a cimkére: magyar agár

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Ismét pusztítanak az erdőtüzek Görögországban

Öt eső nélküli hét után a hétvégén számos erdőtűz alakult ki Görögországban; csak szombaton 72 mezőgazdasági területen kialakult tűzesetet jelentettek, többnyire Krétán és az ország középső részén.

Tovább >>>

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Megjelentek az első új erdészeti pályázati felhívások

Megjelentek az első erdészeti vidékfejlesztési pályázati felhívások a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között, így a Natura 2000 területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységhez kapcsolódó kompenzációs kifizetését lehetővé tévő és az erdőkárok helyreállítását támogató felhívás. Mindkét egységköltség alapú támogatás igénybe vétele érdekében először a 2024. évi egységes kérelem keretében nyújthatók be támogatási, egyben kifizetési kérelmek - jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Vágástakarító, pickup - Árverést tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. (8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.) nyilvános árverés keretében értékesíteni kívánja alábbi eszközeit.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Hivatásos katonákat gyanúsítanak orvvadászattal Kovászna megyében

Nyolc személyt, köztük négy hivatásos katonát gyanúsít orvvadászattal a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a székelyföldi Kovászna megyében - írta csütörtökön a DNA közleménye alapján az Agerpres.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

Több mint 33 ezer köbméter tűzifát szállított le a Nyírerdő

Véget ért a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifaprogram Északkelet-Magyarországon. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében 196 önkormányzat összesen több mint 33.000 köbméter tüzelőt igényelt a NYÍRERDŐ Zrt.-től.

Tovább >>>

Ötletes magyar startup segíti a csapdázó hivatásos vadászokat

Miben segíti a csapdázók munkáját a Solo-Sam vadcsapda megfigyelő? Erről beszélgettünk Somos Balázzsal a FeHoVa kiállításon. Ha érdekel a start up, tarts velünk, az Erdő-Mező videóból minden kiderül.

Tovább >>>

Idén is pályázhatnak a települések a szociális tüzelőanyag-programra

A tavalyihoz hasonlóan idén is ötmilliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzatoknak a szociális tüzelőanyag-programra, a pályázatokat hamarosan kiírják - közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

1. / 94. oldal > >>