Keresési találatok erre a cimkére: Kovalovszky Dániel

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút I. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodást érintő fontosabb jogszabálymódosításokról

2023. decemberében több agrártárgyú jogszabálymódosítási folyamat zárult le. Az alábbiakban a NAK az erdőgazdálkodást érintő változásokat foglalja össze, melyben az erdőgazdálkodók szempontjából fontosabb változásokat kiemeltük.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

Erdészeti szakértői hálózatot állít fel a NAK

Bővíti az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

5 tipp a STIHL-től, hogy több idő legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

Tovább >>>

A legjobb ötletek a barátokkal való szórakozáshoz

Digitális korunkban az összeköttetéshez már nem kell fizikailag is megjelenni, hiszen a barátságok ápolása és erősítése szintén modernizálódott. A barátokkal való kapcsolatteremtés számtalan módja közül a digitális világban az online fogadás kiemelkedik a szórakozás modern formájaként, amely a közös élményekhez csak hozzáad. Legyen szó kaszinózásról, vagy a sporteseményekre való baráti fogadásokról, a sportfogadás online is megtörténhet, ezért ezekre ma már sokkal könnyebb megoldások léteznek, még akkor is, ha a barátok távol élnek egymástól. A közös izgalom és a barátokkal együtt töltött virtuális idő kiválóan kitöltheti azt az időszakot, amíg nem találkoznak újra személyesen is. Nézzük, hogy milyen kiváló ötletek léteznek a szórakozáshoz a barátokkal való együtt töltött idő során.

Tovább >>>

A NAK céget alapít a vadkárkövetelések behajtásának átvállalásáért

A mezőgazdasági vadkár rendre óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek, akik számára annak csak töredékét térítik meg a vadászatra jogosultak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megelégelte ezt, és a jövőben e téren is határozottan kiáll a gazdák érdekeiért. 

Tovább >>>

Két vármegyében igazoltak madárinfluenzát

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegyékben igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az illetékes hatóságok megkezdték az érintett állományok felszámolását, valamint védő- és felügyeleti körzeteket is kijelöltek.



 

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Villámgyors internet szinte bárhol, bármikor 5G képes telefonnal

Napjainkban egy új készülék megvásárlása előtt az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy vajon szükségünk van-e 5G képes telefonra. A helyes válasz jelentős mértékben függ a felhasználói szokásoktól.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

<< < 2. / 67. oldal > >>