Keresési találatok erre a cimkére: Kovalovszky Dániel

Gépbeszerzésre írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet 2024. évben a Renault Kerax 460.26 6x4 típusú teherautójának darucseréjére.

Tovább >>>

Hétvégén rajtol az országos fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják.

Tovább >>>

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Több mint 33 ezer köbméter tűzifát szállított le a Nyírerdő

Véget ért a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifaprogram Északkelet-Magyarországon. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében 196 önkormányzat összesen több mint 33.000 köbméter tüzelőt igényelt a NYÍRERDŐ Zrt.-től.

Tovább >>>

Teljessé vált az erdészeti tájcsoportokat bemutató könyvsorozat

A Magyarország erdészeti tájait bemutató kiadvány V. és VI., a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Dunántúl erdészeti tájcsoportokat bemutató köteteinek megjelenésével immár teljessé vált az a hatkötetes könyvsorozat, aminek a következő évtizedekben biztosan ott van a helye minden erdész szakember könyvespolcán.

Tovább >>>

Idén is pályázhatnak a települések a szociális tüzelőanyag-programra

A tavalyihoz hasonlóan idén is ötmilliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzatoknak a szociális tüzelőanyag-programra, a pályázatokat hamarosan kiírják - közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

A veszettség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kialakult magas kockázata miatt 2024. február 24-25. között soron kívüli rókavakcinázásra kerül sor a vármegye teljes területén. Az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe.

Tovább >>>

Mik azok a fémcsarnokok és miért van rájuk szükség a mezőgazdaságban?

Az elmúlt években az acélszerkezetek és fémszerkezetek egyre népszerűbbé váltak a különféle iparágakban. Az egyik legnépszerűbb acélszerkezeti lehetőség a fémkamrákban rejlik, amelyek tartósak és költséghatékonyak, különösen a mezőgazdasági ágazat számára.

Tovább >>>

Ezúttal is 13 fafajból választhatnak a településfásítási programba regisztráló települések

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Pályázat a Márki vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Márki vadászház (Oltárc, külterület hrsz.:0192; falutól keletre ~2 km-re az erdőben) felújítására.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút I. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

1. / 66. oldal > >>