Keresési találatok erre a cimkére: kecsege

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Műholdak segítségével az erdőtüzek és az illegális fakitermelés megelőzéséért

Az Európai Bizottság olyan erdőmegfigyelő rendszer kiépítésére tett javaslatot, amely műholdak segítségével követhetné nyomon az olyan kockázati tényezőket, mint az éghajlatváltozás okozta erdőtüzek vagy az illegális fakitermelés.

Tovább >>>

Két vármegyében igazoltak madárinfluenzát

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegyékben igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az illetékes hatóságok megkezdték az érintett állományok felszámolását, valamint védő- és felügyeleti körzeteket is kijelöltek.



 

Tovább >>>

Hamarosan megépül a világ legmagasabb, fából készült szélturbinája

A svéd, „Modvion” nevű startup építi a világ legmagasabb, fából készült szélturbináját, amely idén készül el – hívja fel a figyelmet az itbusiness.hu. Azért építik ebből az anyagból, mert a fa – fajsúlyarányosan – erősebb, mint az acél, és nem problematikus az újrahasznosítása.
 

Tovább >>>

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

Értéktárba került hazánk legnagyobb törzskerületű fája

A közel száz éves óriás, a bajai Nagyfa bekerült a Bajai Települési Értéktárba.

Tovább >>>

Online is benyújthatók az erdővédelmi kárbejelentő lapok

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező ügyfelek ezentúl a https://magyarorszag.hu/ weboldalon keresztül is benyújthatják az erdővédelmi kárbejelentő lapokat – tájékoztat a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya.

Tovább >>>

Milyen sors vár a Mediterráneum erdeire?

Nem csak az elmúlt félmillió év, de a jelenkor embere okozta klímaváltozásokat is megvizsgálta egy új kutatás, melyre a National Geographic hívta fel a figyelmet.

Tovább >>>

Madárinfluenzát igazoltak egy határ menti lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolták a madárinfluenza vírusának jelenlétét – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Tovább >>>

Szombathelyi Erdészet: biztosított a vadállomány téli etetése

Véget ért a betakarítás a Szombathelyi Erdészeti Zrt. földjein. Az erdőgazdaság idén 37,5 hektáron termelt kukoricát, hogy ezzel elégítsék ki a vadászterületeken élő vadállomány téli szükségletét és a tavaszi elterelő etetések során felhasznált takarmány mennyiséget.

Tovább >>>

Több éves kutatást követően elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja
Sajtóközlemény

Több éves kutatást követően elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja

A kutyatenyésztésben gyakran merül fel a kérdés, hogy egy törzskönyvvel nem rendelkező egyed a fajtához tartozik vagy sem? A tenyésztők és a tenyésztőszervezetek eddig csak a küllemi bírálatra tudtak hagyatkozni ebben a döntésben. Még egy ténylegesen fajtatiszta kutya is kerülhet ilyen bírálati helyzetbe, ha anno elmulasztották a törzskönyvezését, vagy, ha kóbor kutyaként nem lehet egyedileg azonosítani. Ezért a tenyésztők már régóta várnak tudományos támogatást a fajtatisztaság eldöntésére.

Tovább >>>

Közel száz trófeát állítottak ki a Miklósvári Parkerdőben (+KÉPEK)

Lenyűgöző őszi színek és csodálatos napsugár fényfestéssel 2022. november 3-án rendezte meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben.

Tovább >>>

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?
Sajtóközlemény

Megoldás lehet a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre?

Mi a szerepe a tudománynak a jelenlegi válsághelyzetben? Megoldást jelenthet-e a tudományos-technológiai innováció az ökológiai, klíma és energiakrízisre? Hatékony-e a tudomány a krízisben vagy maga a tudomány is krízisben van? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat neves kutatók, akadémikusok, természet- és társadalomtudósok a Soproni Egyetem kerekasztal-beszélgetésén, melyet november 2-án rendeztek a magyar tudomány ünnepe alkalmából.

Tovább >>>

Ismét a soproni erdész diákok képviselik az országot

Ezúttal is a soproni Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola diákjai képviselhetik hazánkat az Ifjúsági Erdész Eb-n.

Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>