Keresési találatok erre a cimkére: kárókatona

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú képzés indul

Egy jó szakember sosem hagyja abba a tanulást. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán sokszínű  szakirányú továbbképzés indul szeptemberben, vadgazdálkodási témakörben is.

Tovább >>>

Remekeltek a Vérteserdő képviselői a lőbajnokságon

A gyenesdiási Sportlőtércentrumban rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulóját, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

Jánosi Kristóf képviseli a Zalaerdőt az országos versenyen

Május elején tartották meg az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Az Év Erdésze 2023” elnevezésű szakmai verseny helyi fordulóját az Olgamajori Vadászkastélynál, amelyen a Zalaerdő Zrt. öt erdészetének húsz erdésze mérte össze tudását.

Tovább >>>

Bemutatkozik a fakitermelő, a vadgazda és a mezőgazdasági gépész szakma is

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agráriumhoz köthető hivatást ismerhetnek meg a látogatók.

Tovább >>>

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni
Sajtóközlemény

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni

Újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Tovább >>>

Egyetemisták tisztították meg a Tanulmányi Erdőgazdaság erdeit

December első hétvégéjén az Országos Erdészeti Egyesületi Hallgatói csoportjának tagjaiból, illetve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársaiból álló csapat tartott önkéntes hulladékgyűjtést.

Tovább >>>

Szombathelyi Erdészet: biztosított a vadállomány téli etetése

Véget ért a betakarítás a Szombathelyi Erdészeti Zrt. földjein. Az erdőgazdaság idén 37,5 hektáron termelt kukoricát, hogy ezzel elégítsék ki a vadászterületeken élő vadállomány téli szükségletét és a tavaszi elterelő etetések során felhasznált takarmány mennyiséget.

Tovább >>>

Ismét a soproni erdész diákok képviselik az országot

Ezúttal is a soproni Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola diákjai képviselhetik hazánkat az Ifjúsági Erdész Eb-n.

Tovább >>>

Erdészek adományoztak tűzifát egy iskolának

A Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete a Nagyerdő Napján különleges programokkal várta a legfiatalabbakat, s a rendezvényen öt köbméter tűzifa is gazdára talált.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Hossztolót és erdészeti munkatársat keres a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. munkatársakat keres Zalaegerszegi és Lenti Erdészetébe az alábbi pozíciókban.

Tovább >>>

ASP - A hivatásos vadászok éjjellátó- és hőkamera céltávcsövet is használhatnak

A jövőben a vadászatra jogosultak alkalmazásában álló hivatásos vadászok is használhatnak speciális eszközöket az állománygyérítési célból elrendelt, diagnosztikai vaddisznó-kilövések során. Az új rendelkezés alapján a lehetőség Magyarország teljes területére, valamennyi kockázati kategóriára kiterjed.

Tovább >>>

NÉBIH: Az éjjellátót is engedélyeznék az afrikai sertéspestis ellen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. február 16-án „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel szervezett konferenciát, amit a 25. FeHoVa kiállításhoz stílusosan passzoló 25-ös pavilonban rendeztek meg. Az előadók olyan izgalmas témákat érintettek, mint például a vaddisznó „karrierje” az elmúlt fél évszázadban, az afrikai sertéspestissel kapcsolatos hazai állategészségügyi intézkedések vagy az erdei vadkár felmérési útmutatója.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>