Keresési találatok erre a cimkére: ipari növény

Hivatásos katonákat gyanúsítanak orvvadászattal Kovászna megyében

Nyolc személyt, köztük négy hivatásos katonát gyanúsít orvvadászattal a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a székelyföldi Kovászna megyében - írta csütörtökön a DNA közleménye alapján az Agerpres.

Tovább >>>

Házkutatást tartottak a falopással vádolt férfiaknál

Erdészeti bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt három marossárpataki férfi lakhelyén tartottak házkutatást a rendőrök. Kettőt közülük 24 órára őrizetbe vettek – írja a Székelyhon.ro.

Tovább >>>

Csaknem háromezer medvének már bizonyított a léte Romániában

A genetikai minták alapján végzett medveszámlálás is azt bizonyítja, hogy több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely Romániában - nyilatkozta Benedek Barna, a felmérést végző munkacsoport vezetője a Székelyhonnak.

Tovább >>>

A korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját

Romániában a korábban javasolt szám felére csökkentik a barna medvék kilövési kvótáját, az új sarokszámokat kedden ismertette Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

2024 első felében érkezik az új Dacia Duster

A Dacia 2024 elején dobja piacra a legújabb, harmadik generációs Dustert.

Tovább >>>

Még egyeztetnek a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról

Még egyeztetne a medvék kilövését engedélyező megelőzési kvótáról Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter, aki szerint az elődje által aláírt miniszteri rendelet "kezdeti" fázisban van.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Több mint 400 fegyvert, 5386 kiló vadhúst és 197 trófeát foglaltak le

A román rendőrség 765 fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal kapcsolatos bűncselekményt leplezett le, és több mint 400 fegyvert, több mint 13 000 lőszert, 5386 kilogramm vadhúst és 197 trófeát foglalt le az orvvadászat megelőzésére és leküzdésére irányuló országos akció során – hívja fel a figyelmet a Krónika Online.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Emelkedett a szilárd biomassza-felhasználás a hazai energiatermelésben a múlt évben

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportja, amely a hazai energiatermelésre, -ellátásra és felhasználásra vonatkozó éves adatokat mutatja be. 2021-ben az elsődleges energiahordozók termelése kis mértékben emelkedett, amelyen belül a megújuló energiahordozókból származó termelés is nőtt.

Tovább >>>

Fákat kellett kivágni a terjedő szúkár miatt a Soproni-hegyvidéken

Az idei év országszerte aszályos volt, így a Soproni-hegyvidéken is kevesebb csapadékot mértek a megszokottnál. A lucfenyő hazánk klímazónájában már nagyon érzékeny a szárazságra – egyrészt, mert természetes előfordulása határán vagyunk; másrészt, mert nem tudja hatékonyan tárolni a vizet. Ennek következtében száradni kezdenek az ágai, koronája kiritkul, így sajnos hamar kártevők és betegségek célpontjává válik.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Gépkezelők jelentkezését várja a Kozák-Trans Kft.

Cégünk, a Kozák-Trans Kft. magánerdő-gazdálkodó, fakitermelő, faaprító, fakereskedő, fuvarozó és fafeldolgozó cég flottabővités miatt GÉPKEZELŐKET keres Ponsse forwarderre és harvesterre Bács-Kiskun és Csongrád megyei régiókban. Tovább >>>

Álláshirdetés – Faanyagátvevőket keres a Kozák-Trans Kft.

Cégünk, a Kozák-Trans Kft. magánerdő-gazdálkodó, fakitermelő, faaprító, fakereskedő, fuvarozó és fafeldolgozó cég FAANYAGÁTVEVŐK jelentkezését várja! Tovább >>>

Álláshirdetés – Kamionra épített faaprító gépre keres gépkezelőt a Kozák-Trans Kft.

Cégünk, a Kozák-Trans Kft. magánerdő-gazdálkodó, fakitermelő, faaprító, fakereskedő, fuvarozó és fafeldolgozó cég flottabővités miatt GÉPKEZELŐKET keres kamionra épített faaprító gépre. Tovább >>>

1. / 9. oldal > >>