Keresési találatok erre a cimkére: hullajtott agancs

A hatósággal együttműködve lép fel az illegális agancsgyűjtés ellen a Zalaerdő

Hatósági segítséggel szeretnék visszaszorítani az illegális agancsgyűjtést a Zalaerdő Zrt. szakemberei.

Tovább >>>

Az illegális agancsgyűjtést az erdő is megszenvedi

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékonykérgű fafajok is: Emellett lopásnak minősül.

Tovább >>>

Biomasszaként hasznosulnak a karácsonyfák Pécsen

A Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. idén is fogadja a Pécs környékén utcára dobott karácsonyfákat, és biomasszaként hasznosítja újra a város erőművében.

Tovább >>>

Ezúttal is mi dönthetünk az év fájáról

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája kuratórium 2013 óta minden évben, így idén immár tizenegyedik alkalommal teszi lehetővé, hogy szavazhassunk az Év fájára.

Tovább >>>

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat hazánkban

A csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság visszavonta a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád–Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben is.

Tovább >>>

Leginkább az erdő- és szántóterületek drágultak tavaly

Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban, az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, 2022-ben 3,2 százalékkal nőtt az eladott termőföldek átlagos hektárára - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.

Tovább >>>

Összegyűjtötték, majd elrejtették az agancsokat az erdőben

Befejezte a rendőrség a vizsgálatot az agancsokat gyűjtő férfiak ellen.

Tovább >>>

Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a hét

A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Csütörtökre és péntekre virradóra egyes helyeken fagy várható

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

Tovább >>>

A sasbarát erdőben végtelen a nyugalom – A változatos erdőszerkezet elérése a cél

A békászó sas jelenléte egyfajta bizonyíték a környék jó egészségi állapotára: zavartalan, idős erdőre van szüksége a fészkeléshez és megfelelő mennyiségű gyepre – amely az erdőhöz hasonlóan fontos társulás – a vadászathoz – írja Kozma Attila a Bükki Nemzet Park Környezeti Nevelési Csoporjának vezetője a a Bükki Nemzet Park Igazgatóság honlapján.

Tovább >>>

Tűzifa-feldolgozás a ház körül – kompromisszumok nélkül

A rezsicsökkentés átalakítása miatt az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a tűzifa iránti kereslet, sok helyen ideiglenesen hiánycikk a hagyományos energiaforrás, ráadásul a fokozódó igények miatt annak drasztikus drágulása is megfigyelhető. Miközben „konyhakész”, tehát feldarabolt és hasított tűzifából átmeneti készlethiányok alakultak ki, némiképp könnyebben hozzá lehet jutni a feldolgozás előtti rönkökhöz, amit viszont a háznál kell megfelelő méretűvé varázsolni. A STIHL eszközeivel és védőfelszereléseivel ez nemcsak gyorsan, de biztonságosan megvalósítható feladat - és még piaci áron vásárolt benzin sem feltétlenül kell hozzá.

Tovább >>>

Professzionális motorfűrészek és fűkaszák - hatósági benzinár nélkül

Az akkumulátoros gépek és eszközök előnyeiről az elmúlt években már sok szó esett, az utóbbi napok hírei azonban csak még inkább ráirányították a figyelmet ezekre a modern megoldásokra. Miután kiderült, hogy a magyarországi benzinkutak jelentős részénél a kannába töltött üzemanyagoknál nem alkalmaznak hatósági árat, a hagyományos motorfűrészek és fűkaszák üzemeltetése jelentősen megdrágult. Azokba ugyanis a 480 Ft-os literenként ár helyett már csak 750-800 Ft-os áron lehet tankolni a töltőállomásokon. A STIHL évek óta zajló fejlesztéseinek köszönhetően azonban napjainkban számos feladatra vannak professzionális akkumulátoros gépek, amelyek így hosszútávon adhatnak választ az bizonytalan ideig tartó üzemanyagár-növekedésre. Tovább >>>

Már Magyarországon is döntenek a világ legerősebb motorfűrészével

A STIHL MS 881 a világ legerősebb sorozatgyártásban készülő motorfűrésze, amit a fejlesztők arra terveztek, hogy hatékonyan, professzionális módon birkózzon meg a kifejezetten vastag fákkal is. Néhány hete Magyarországra is érkezett egy szállítmány a „legek gépéből”, és bár a jelen piaci helyzet nem kedvez az új termékek gyors bevezetésének, rövid időn belül további darabok is várhatók a STIHL szakkereskedéseiben. Tovább >>>

SZKTV 2022 - Taroltak az ásotthalmi erdészeti szakmunkás tanulók (+KÉPEK)

Április elején a mátrafüredi Északi Agrárszakképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén rendezték meg a hagyományos SZKTV-t, vagyis a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt.Tovább >>>

1. / 16. oldal > >>