Keresési találatok erre a cimkére: hulladék

Napsütés, de hóesés és fagy is várható a héten

Télies idő várható a héten sok napsütéssel: a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

Erdészek majdnem 200 kg illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze

A Síkvidéki Erdészethez tartozó Röjtökmuzsaji Erdőgondnokság területén illegális hulladéklerakót találtak a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai. 

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Kilőtték a Margitszigeten felbukkant vaddisznót

Január 4-én 15 óra után több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagytestű vaddisznót láttak – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Automata folyótakarító hajó fogja megtisztítani a hazai vizeket

Automata folyótakarító hajót és a hulladék begyűjtését segítő kamerarendszert fejlesztett ki a Future Plastik Kft., a Robo-Collect elnevezésű vízi jármű és a hozzá kapcsolódó műszaki infrastruktúra magyar innováció keretében valósult meg - tájékoztatta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ).

Tovább >>>

Egyetemisták tisztították meg a Tanulmányi Erdőgazdaság erdeit

December első hétvégéjén az Országos Erdészeti Egyesületi Hallgatói csoportjának tagjaiból, illetve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársaiból álló csapat tartott önkéntes hulladékgyűjtést.

Tovább >>>

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban
Sajtóközlemény

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban

Megkezdődik Budapesten a fasori és parkfák őszi pótlása, ültetése. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-erdőbe, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőkbe és helyi védett területekre, valamint mintegy 900 db új fával gazdagodik többek között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út.

Tovább >>>

Gumiabroncsokkal dobálta tele az erdőt egy fiatal pár

A váci rendőrök lezárták annak az esztergomi párnak az ügyét, akik a gyanú szerint a helyi település külterületén használt gumiabroncsokat dobáltak ki kocsijuk rakteréből. A fiatal pár fittyet hányt arra, hogy a hulladék szennyezi a környezetet és súlyos közegészségügyi veszélyeket is rejt magába, nem beszélve a büntetőjogi következményről - olvasható a police.hu oldalon.

Tovább >>>

Továbbra is az éves erdőgazdálkodási terv alapján végzi a munkát a Gyulaj Zrt.

A gáz egy bizonyos fogyasztási szint fölött drágább lesz, és a háborús helyzet miatt szállítási problémák is előfordulhatnak. Emiatt a tűzifa iránti igény megháromszorozódott, ráadásul hátartásonként 10 köbméterhez hatósági áron lehet hozzájutni. Mindezeket látva nem véletlen, hogy nagy a nyomás az erdőgazdaságokon. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Gőbölös Péter nyilatkozott a teol.hu Tolna megyei hírportalnak.

Tovább >>>

ELMARAD! Szeptemberben nem lesz InnoLignum Sopron

Áprilisban még örömmel jelentettük be, hogy több év kihagyás után idén ismét megrendezik az innoLignum rendezvénysorozatot. Most azonban a szervezők rossz hírrel szolgálnak mindazoknak, akik szeptemberben kilátogattak volna hazánk legjelentősebb faipari és erdészeti szakvásárára. Tovább >>>

Több év kihagyás után újra lesz InnoLignum Sopron

A koronavírus járvány miatt az utóbbi években számos rendezvény maradt el, nem volt ez másképp hazánk legjelentősebb faipari és erdészeti szakvásárával sem. Most azonban egy igazán jó hírrel szolgálhatunk: a kényszerszünet után, 12. alkalommal rendezik meg az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozatot. Idén sem hiányozhatnak a szakmai eseményről a legmodernebb erdészeti gépek, faipari termékek, és a kutatás-fejlesztés képviselői. Tovább >>>

1. / 4. oldal > >>