A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: A non well formed numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: erdő

Az első fotók a Vas megyei John Deere erdészeti gépbemutatóról

Csütörtök délelőtt fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára. A délután folyamán pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

Tovább >>>

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Tovább >>>

Trófeaszemle a Vergánál: a Zirci Erdészetnél esett a legnagyobb trófeatömegű bika

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2022. október 5-én tartotta meg hagyományos trófeamustráját Alsóperén.

Tovább >>>

Ilyet még nem láttál: utasok helyett lopott tűzifa volt a buszban

A rendőrök az erdélyi Nagybánya kerülőútján állították meg a sofőrt, aki meglepetésükre nem utasokat, hanem lopott fát szállított, azzal pakolta tele a busz utasterét - írja a maszol.ro.

Tovább >>>

Durva mínuszban van a romániai faipar 2021-hez képest

Az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal nőtt az autógyártás Romániában, azonban ez nem tudta kompenzálni más iparágak gyengélkedését. Augusztusban összességében 0,3 százalékkal csökkent a romániai ipar termelése a 2021-es szinthez képest, az év eleje óta pedig 1,2 százalékos a visszaesés.

Tovább >>>

Több mint duplájára nőtt az erdők értéke az elmúlt 10 évben (Grafikon)

2010-től 2021-ig jelentősen nőtt a termőföld ára - legyen szó szőlőről, gyümölcsösről, szántóról, gyepről vagy erdőről. Utóbbi átlagosan 400 400 Ft-ról indult az előző évtizedben, és 914 900 Ft-ra emelkedett.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Európai tűzifa-körkép: számos országban berobbant a fakitermelés

A gazdag skandináv országokban nem nőtt a fakitermelés az utóbbi hetekben, a Közép-Kelet-Európai régióban viszont többségében változtattak a bevett módokon. Európai tűzifa-körkép Románia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország érintésével.

Tovább >>>

Vérteserdő: csak olyan viszonteladókkal tárgyalnak, akik nem akarnak extraprofitot szerezni a tűzifán

A Kemma.hu érdeklődésére információkat osztott meg a hatósági áras és a szociális tűzifa programmal kapcsolatban Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Profitot termelni átalakító üzemmódban? - Örökerdős tapasztalatok a kosdi erdőben

Vajon tényleg megéri egy 500 hektáros magán erdőgazdálkodónak az átállás örökerdőre? Milyen kihívásokat jelent az átalakító üzemmód? Hogyan segítheti az erdész a klímaváltozás hatásainak tompítását? Minderről szó esett a WWF Magyarország októberben megrendezett terepi erdőjárásán, ahol a Váchoz közeli kosdi erdőben Bódis Pál, a szervezet erdőprogramjának szakértője, valamint Flamich Gábor magán erdőgazdálkodó vezetett be a téma és a terület sűrűjébe...

Tovább >>>

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén
Sajtóközlemény

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén

Nagy érdeklődés övezte a SEFAG Zrt. trófeaszemléjét, melyen összesen 167 trófeát láthattak a megjelentek.

Tovább >>>

Változó a szárazföldek és az óceánok szén-dioxid elnyelő képessége

A szárazföldek és az óceánok szén-dioxid elnyelő képessége változó, ezért a fosszilis tüzelőanyagok általi kibocsátást kell drámai módon csökkenteni és nem a természetre bízni a probléma megoldását - hívta fel a figyelmet az Atommagkutó Intézet (ATOMKI) az ICOS (Integrált Szénmegfigyelő Rendszer) közleménye alapján.

Tovább >>>

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Rossz műszaki állapotú, túlterhelt rönkszállítókat is elcsíptek az ellenőrök Zala megyében

Az országszerte megugrott tűzifakereslet nyomán a szállítások is megszaporodtak. Ennek jegyében ismét közösen ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR hatósága és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága, azonban – a jogkövető fakereskedőktől és a lakosságtól kapott pontos információknak köszönhetően – ezúttal sokkal célirányosabbak voltak a hatósági rajtaütések. Bizony jó pár „ügyeskedő” akadt horogra.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

<< < 27.933333333333. / 352. oldal > >>