Keresési találatok erre a cimkére: erdő

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Rossz műszaki állapotú, túlterhelt rönkszállítókat is elcsíptek az ellenőrök Zala megyében

Az országszerte megugrott tűzifakereslet nyomán a szállítások is megszaporodtak. Ennek jegyében ismét közösen ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR hatósága és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága, azonban – a jogkövető fakereskedőktől és a lakosságtól kapott pontos információknak köszönhetően – ezúttal sokkal célirányosabbak voltak a hatósági rajtaütések. Bizony jó pár „ügyeskedő” akadt horogra.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Tovább >>>

Kihirdették a magyar sportfavágó válogatott keretet

Összeállt a 2022-es STIHL Timbersports nemzeti válogatott, a délután folyamán hivatalosan is kiderült, hogy kikből áll majd az október 28-i és 29-i, svédországi Világbajnokságra készülő magyar sportfavágó keret.

Tovább >>>

Csökkenőben a pick-upok piaca, Ford Rangerből adják el a legtöbbet

Az első kilenc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 10,8 százalékkal csökkent, de a szeptembert külön vizsgálva csak 1,9 százalékos éves alapú csökkenést lehetett látni. A hónapokat külön nézve ez a második „legjobb” hónap idén, az augusztusi 0,6 százalékos plusz után – derült ki a Datahouse adataiból.

Tovább >>>

Kárpátalján tűzifa-vásárlási hullám tetőzik, de a gépeket elvették az erdőgazdaságtól

Nincs elegendő gáz az ukrajnai tárolókban, bizonytalan, hogy lesz-e fűtés télen az országban. Jurij Vitrenko, a Naftogaz vezérigazgatója szerint a szükséges 19 milliárd köbméter helyett alig 13 milliárd van készleten. A magas árak miatt pedig nem sokkal tudják növelni a tartalékokat. Az emberek alternatív megoldásokon gondolkodnak, ki árammal, ki fával akar fűteni. Kárpátalján az utóbbi a népszerűbb, de vajon jut-e mindenkinek elengedő tűzifa?

Tovább >>>

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban
Sajtóközlemény

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a hazai agráriumot a 21. századi technológiai és fenntarthatósági kihívásokhoz igazítsa – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a CLIMMAR kongresszuson, Budapesten.

Tovább >>>

Így termelik a tűzifát az Egererdő Zrt.-nél (KÉPEK)

Az EGERERDŐ Zrt. területén ütemezetten halad a lakossági tűzifaigény kiszolgálása. Az erdőn több tucat brigád dolgozik, hogy időben, minden családhoz eljuthasson az otthon melegét adó megújuló energiaforrás.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

Elfogadták Románia 2030-ig szóló országos erdőstratégiáját

Elfogadta szerdai ülésén a kormány a 2030-ig szóló országos erdőstratégiáról szóló határozatot - jelentette be a kabinet ülése után Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető közlése szerint az erdészeti ágazat középtávú közpolitikai irányvonalait rögzítő dokumentum szemléletváltást hoz a romániai erdőgazdálkodásban.

Tovább >>>

Eddig csaknem 1.6 millió köbméter energetikai célú faárut értékesítettek az állami erdőgazdaságok

Folyamatosan szolgálják ki az igényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Bevezették az árplafont a tűzifára Romániában

Korlátozzák a tűzifa és más fűtésre használt faanyagok árát Romániában: erről szerdai ülésén fogadott el sürgősségi rendeletet a bukaresti kormány.

Tovább >>>

Rövidhír: zökkenőmentes a hatósági áras tűzifa kitermelése a TEAG Zrt. erdészeteinél

A kormány által meghirdetett Tűzifaprogramban az állami erdőgazdaságok mellett a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is közreműködik. Nagy az érdeklődés, az vásárlók száma várakozásokon felüli .

Tovább >>>

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

<< < 28.933333333333. / 352. oldal > >>