Keresési találatok erre a cimkére: biomassza

Több mint kétmilliárd forintból fejleszti digitális infrastruktúráját a Soproni Egyetemen

Fejleszti digitális infrastruktúráját 2,255 milliárd forintos európai uniós támogatásból a Soproni Egyetem. A felősoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2026-ig megvalósuló beruházásban az oktatással kapcsolatos minden működési folyamatot újraterveznek a digitalizáció és az automatizáció szem előtt tartásával.

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok
Támogatott tartalom

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet - öt állami erdőgazdaság nevében - törzskiválasztó gyérítési harvesterek és forwarderek beszerzésére.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

Ültetvények miatt tűnhet el a piacról a székely erdők havasi áfonyája

Székelyföld híres erdei gyümölcsének, a havasi áfonyának a helyét átvette a bogyós gyümölcs termesztett változata. Ma már két-három hektárnyi területen termelik meg azt a mennyiséget, amelyet több száz hektár erdőből gyűjtenek be a szedők. Az új romániai slágernövény nagy mennyiségben jelent meg a magyarországi piacokon is „erdélyi áfonyaként”. Holott nem egészen az.

Tovább >>>

Patacsi tűzkár: önkénteseket keres a Mecsekerdő

A nyáron történt sajnálatos Patacsi tűzkár után sokan jelezték a Mecsekerdő felé, hogy szívesen részt vállalnának a felmerülő feladatokban. Az erdőgazdaság most lehetőséget biztosít erre.

Tovább >>>

Gyászol a szakma: elhunyt Csendes József okleveles erdőmérnök

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Csendes József, a Heves Megyei Kormányhivatal erdészeti osztályának vezetője 2022. október 19-én, tragikus hirtelenséggel 61 éves korában elhunyt - adta hírül a szomorú hírt a Heves Megyei Kormányhivatal.

Tovább >>>

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.
Sajtóközlemény

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Tovább >>>

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

A fűtési szezon végéig a közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a közösségi oldalán. A prototípust Palkovics László technológiai és ipari miniszter mellett a katasztrófavédelem szakemberei is szemügyre vették, és a vizsgálat tapasztalatai alapján biztonságos használatra alkalmasnak találták. A kormány 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a magyarországi gyártókapacitás megerősítéséhez.

Tovább >>>

Az erdész felügyel, a rászorulók nyesedékfát gyűjthetnek Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen november 7-től lehet kérelmezni, de csak az erdész felügyelete és irányítása mellett lehet szedni a hulladékfát a Kása-erdőben - olvasható a hodpress.hu helyi hírportálon.

Tovább >>>

Három területeken kötött együttműködést a Vadex és a Honvédség

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény dísztermében, október 19-én, szerdán. A keretmegállapodást három pont köré szervezték: az első az Önkéntes Tartalékos Rendszer, a toborzás, a második a honvédelmi nevelés támogatása, a harmadik pedig az ingatlanhasználat.

Tovább >>>

VárosFa Program: összesen 7000 fát ültetnek el országszerte

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül programsorozatának célja környezetünkben és közösségünkben a fenntartható jövő feltételeinek megteremtése. A VárosFa Program elnevezésű kezdeményezés az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével indult el 2022 tavaszán.

Tovább >>>

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Tovább >>>

<< < 28.933333333333. / 421. oldal > >>