Keresési találatok erre a cimkére: biomassza

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.
Sajtóközlemény

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Tovább >>>

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

A fűtési szezon végéig a közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a közösségi oldalán. A prototípust Palkovics László technológiai és ipari miniszter mellett a katasztrófavédelem szakemberei is szemügyre vették, és a vizsgálat tapasztalatai alapján biztonságos használatra alkalmasnak találták. A kormány 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a magyarországi gyártókapacitás megerősítéséhez.

Tovább >>>

Az erdész felügyel, a rászorulók nyesedékfát gyűjthetnek Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen november 7-től lehet kérelmezni, de csak az erdész felügyelete és irányítása mellett lehet szedni a hulladékfát a Kása-erdőben - olvasható a hodpress.hu helyi hírportálon.

Tovább >>>

Három területeken kötött együttműködést a Vadex és a Honvédség

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény dísztermében, október 19-én, szerdán. A keretmegállapodást három pont köré szervezték: az első az Önkéntes Tartalékos Rendszer, a toborzás, a második a honvédelmi nevelés támogatása, a harmadik pedig az ingatlanhasználat.

Tovább >>>

VárosFa Program: összesen 7000 fát ültetnek el országszerte

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül programsorozatának célja környezetünkben és közösségünkben a fenntartható jövő feltételeinek megteremtése. A VárosFa Program elnevezésű kezdeményezés az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével indult el 2022 tavaszán.

Tovább >>>

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Tovább >>>

Letölthető segédlet és minta az EUTR DDS kötelező alkalmazásához

A NAK erdészeti csoportja elkészítette a kötelezően alkalmazandó EUTR DDS rendszernek megfelelő nyilvántartás és dokumentumkezelés ajánlott nyomtatványait. A mellékletek között megtalálja az ellenőrzéseknek megfelelő nyomtatványokat, amiket a saját adataival kitöltve a saját vállalkozásának sajátosságaira kell szabni.

Tovább >>>

Sikeresen újraerdősítette az érdi Beliczay-szigetet a Pilisi Parkerdő

 A Pilisi Parkerdő egyik legnagyobb szabású idei vállalkozása volt az Érd melletti Duna-sziget, a Beliczay-sziget sérülékeny, leromlott erdőállományának részleges megújítása. Tavasszal több mint hatvanezer csemetét ültetett itt el a társaság, és a napokban lezajlott őszi vizsgálatok alapján az új, őshonos fajokból álló erdő sikerrel vészelte túl az aszályos nyarat.

Tovább >>>

Trófeaszemle a Vergánál: a Zirci Erdészetnél esett a legnagyobb trófeatömegű bika

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2022. október 5-én tartotta meg hagyományos trófeamustráját Alsóperén.

Tovább >>>

Többszörösére növekedtek a vadtakarmányozás költségei

A heol.hu-nál arra voltak kíváncsiak, hogy a 2022-es extrém mértékű aszály hogyan befolyásolta az erdei állatok életét, és mennyire nehezítik meg az emelkedő árak a vad ellátását. Erről az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei területi szervezeténél érdeklődtek. 

Tovább >>>

Ilyet még nem láttál: utasok helyett lopott tűzifa volt a buszban

A rendőrök az erdélyi Nagybánya kerülőútján állították meg a sofőrt, aki meglepetésükre nem utasokat, hanem lopott fát szállított, azzal pakolta tele a busz utasterét - írja a maszol.ro.

Tovább >>>

Prof. dr. Lakatos Ferenc: Magyarország lombosfa-nagyhatalomnak tekinthető

A Soproni Egyetem, az ausztriai WOOD K Plus a Brnói Mendel Egyetemmel és a Faipari Tudományos Egyesülettel együttműködve már tizedik alkalommal rendezte meg októberben a Lombosfa Konferenciát Sopronban.

Tovább >>>

Durva mínuszban van a romániai faipar 2021-hez képest

Az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal nőtt az autógyártás Romániában, azonban ez nem tudta kompenzálni más iparágak gyengélkedését. Augusztusban összességében 0,3 százalékkal csökkent a romániai ipar termelése a 2021-es szinthez képest, az év eleje óta pedig 1,2 százalékos a visszaesés.

Tovább >>>

Több mint duplájára nőtt az erdők értéke az elmúlt 10 évben (Grafikon)

2010-től 2021-ig jelentősen nőtt a termőföld ára - legyen szó szőlőről, gyümölcsösről, szántóról, gyepről vagy erdőről. Utóbbi átlagosan 400 400 Ft-ról indult az előző évtizedben, és 914 900 Ft-ra emelkedett.

Tovább >>>

<< < 29.933333333333. / 421. oldal > >>