Keresési találatok erre a cimkére: baromfi

FAO: nő az erdőtüzek száma, terjednek a kártevők

A FAO friss kiadványa szerint az éghajlatváltozás növeli a világ erdeinek érzékenységét az olyan stresszhatásokkal szemben, mint az erdőtüzek és a kártevők. A publikációban felhívják a figyelmet az innováció fontosságára, mely segítségével hatékonyabban lehetne fenntartható erdőgazdálkodást végezni.

Tovább >>>

Strúbel Bence nem veszít a Mátrában, ismét fiatalok a dobogón

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria július 13-án szombaton. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

Újabb tűfogyasztó rovar károsít a kiskunsági erdősítésekben

Idén júniusban egy újabb tűfogyasztó rovar tűnt fel a kiskunsági fenyő erdősítésekben (friss elsőkivitelekben is), mégpedig a sárga szövődarázs (Acantholyda hyeroglyphica), ami a friss idei tűket rágja - hívja fel a figyelmet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Tovább >>>

VIDEÓ: felejthetetlen győzelem a Tarjányi Fanyűvőktől Keszegen

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következő állomása Keszeg volt, ahol kilenc csapat küzdött meg azért, hogy kivívja helyét az országos döntőbe. Videónkban megszólalnak a dobogósok.

Tovább >>>

Létrejött egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózat

Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

Tovább >>>

Kemény mezőnyben bravúros győzelem - A Tarjáni Fanyűvők nyerték a keszegi fakitermelő versenyt

Újabb öt csapattal bővült a szeptember 6-i országos döntő mezőnye, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezője is lezajlott - méghozzá egy hagyományos helyszínen, Keszegen. Izgalmas csatában, a délelőtti eredményeken fordítva végül a Tarjáni Fanyűvők diadalmaskodtak, pedig a kóspallagiak 1-es csapata korábban még az élen fordult, és 16 másodperces szereléssel már egyből jelezték: nem veszíteni érkeztek a Nógrád vármegyei településre.

Tovább >>>

Itt vannak a hazai STIHL Timbersports versenyek időpontjai

A magyar STIHL Timbersports versenyzők már készülnek az idei két összecsapásra. Nézzük az időpontokat!

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

VIDEÓN: kiélezett versenyen bizonyítottak a legjobb favágók

Ismét Szegeden ragadtak motorfűrészt és fejszét a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság 2023-as döntőjének legjobb csapatai.

Tovább >>>

Az ország egyik legmodernebb STIHL üzletét nyitják meg Kecskeméten - erdészeti gépbemutatókkal

Különleges akcióval, a STIHL termékek széles választékával, látványos favágó show-val és erdészeti gépbemutatóval, MultiOne rakodógép-kezelő versennyel, állatsimogatóval és meglepetés vendéggel várja az érdeklődőket a Royal Tractor kecskeméti telephelyén, ahol Magyarország legújabb és egyik legmodernebb STIHL szakkereskedését adják át 2024. június 1-jén, szombaton.

Tovább >>>

A legjobb csapatok csapnak össze a Bajnokok Bajnoka versenyen

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Szegeden a STIHL Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Versenyt, melyre az ország nyolc legjobb csapata kapott meghívást.

Tovább >>>

Hiúzokat telepítenek át Romániából Németországba

Tíz hiúzt telepítenek át Romániából 2027 végéig Németországba a veszélyeztetett faj ottani genetikai állományának helyreállítása, túlélési esélyeinek növelése érdekében - közölte közösségi oldalán a Romsilva román állami erdészet.

Tovább >>>

Harmadszor is a gemenci csapat győzött Ásotthalmon – Videón a legjobb pillanatok

Nemesnyár rönkök, STIHL motorfűrészek, felkészült versenyzők, a megszokott profi szervezés és harmadszor is gemenci diadal. Lezajlott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második regionális fordulója.

Tovább >>>

Hollandiában több mint 314 bozóttüzet oltottak tavaly

A holland tűzoltóságnak tavaly legkevesebb 314 bozót- és futótüzet kellett megfékeznie, a legtöbb fellobbanó tüzet júniusban, főként mezőgazdasági és katonai területekről jelentették - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál a közbiztonságért felelős holland intézet (NIPV) éves jelentését ismertetve hétfőn.

Tovább >>>

Nem rozsdásodtak be a fakitermelők - Videón az országos bajnokság első fordulója

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. 

Tovább >>>

1. / 117. oldal > >>